The Resident

The Resident: Защо да го гледате?

Чудите се кой нов сериал да си пуснете в почивния ден? Защо не опитате The Resident?

Когато чуем словосъчетанието „медицински сериал“, няма как да не се сетим за „Анатомията на Грей“, който вече 14 години ни разказва за живота и житейските драми на Мередит и колегите ѝ. Затова, щом FOX обявиха, че ще пускат нов сериал на медицинска тематика, нямаше как да не си помисля: „Страхотно… Поредната медицинска драма!“.

Анатомията на The Resident

Бях решил да дам шанс на The Resident, тъй като обожавам Емили ВанКамп, затова веднага щом излезе първи епизод, побързах да легна пред телевизора с пакетче чипс в ръка. И бях впечатлен!

Предубежденията ми, че това ще е поредната версия на „Анатомията на Грей“, се разсеяха още с ужасяващата начална сцена, в която шефът на хирургията обърка една рутинна апендектомия. Пациентът почина от кръвозагуба, а д-р Брус Грийнууд принуди лекарския екип да прикрие грешката. Какво интригуващо начало, нали?

The Resident изглежда няма да се фокусира върху добрата страна на медицината и магическите, иновативни операции. По-скоро ще ни показва грозната бюрократична страна, за която никой не иска да говори. Истината е, че лекарска грешка е третата най-често срещана причина за смъртните случаи в Америка, и явно продуцентите на сериала не се страхуват да говорят за това.

Сюжетът

Да се върнем обратно към обзора на пилотния епизод. Д-р Девон Превеш, млад, амбициозен лекар, започва своята специализация, но съвсем бързо разбира, че нещата, които е учил на теория, далеч не са такива, каквито са на практика. Воден от желанието си да спасява животи и да се докаже пред своя ментор – егоцентричния, млад, брилянтен, готов да се опълчи срещу всички, д-р Конрад Хоукинс, Превеш прави своята първа медицинска грешка.

Ролята на Емили ВанКамп – медицинската сестра Ник, която според мен някога е била лекар, но е направила грешка и доброто ѝ сърце не е успяло да го преживее, не беше застъпена много в пъривя епизод.

Финална диагноза 

Пилотният епизод ми хареса, въпреки че към средата ми се стори малко воднист, скучен и муден, но това е напълно естествено, тъй като пилотните винаги са по-описателни, за да ни покажат какъв е животът на героите, кои са те и в каква обстановка се намират. Казвам това, защото вече изгледах втори епизод и ви уверявам – нещата стават още по-горещи!

Ако все още не сте си избрали нов сериал за гледане и това ревю не запали любопитството ви поне мъничко, разгледайте нашата статия сериалите тази седмица, където със сигурност ще откриете нещо по ваш вкус!

А на вас как ви се стори сериалът? Споделете с нас своето мнение в коментарите!

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Павел Миланов