пришълецът: завет

Пришълецът: Завет – с първи трейлър и огромни очаквания

Кой казва, че по Коледа не стават чудеса? Първият трейлър на новата част от любимата поредица за безмилостния ксеноморф – „Пришълецът: Завет“ вече е факт. Ридли Скот се завръща към космическия терор и ужас, които изстреляха името му сред големите.

Завръщането на една зловеща легенда

След не особено убедителната и сравнително (за по-голяма част от феновете) разочароваща предистория в лицето на “Прометей”, е време режисьорът да върне вярата в пришълците.

Предшестван от множество криптирани снимки и загатващи послания, първият трейлър на “Пришълецът: Завет” е вече факт. Можете да го гледате тук:

Трейлърът е повече от прекрасен, като в него се появява почти всичко, което може да се очаква от филм за пришълец. Имаме си мрачна и зловеща атмосфера, gore елементи и разбира се, добрият стар ксеноморф. Едва ли е нужно да споменаваме, колко много го очакваме вече.

Историята ще се фокусира върху колонизиращия кораб “Covenant”, който попада на необозначен на картите свят, считан за рай. Истината обаче се оказва много по-зловеща, защото мястото е мрачно и обитавано от единствения оцелял от обречената експедиция на “Прометей” – роботът Дейвид (Майкъл Фасбендър).

Хорърът също се завръща

В интервю от преди няколко месеца Дани Макбрайд, който играе пилот на въпросния кораб “Covenant”, сподели, че „Пришълецът: Завет“ ще е много по-хорър ориентиран от своя предшественик. Няма да има комедийни елементи, няма да има излишни шеги. Всичко ще е много сериозно и много мрачно. Можем само да се радваме на подобна информация – едва ли някой отива на кино, за да гледа весел пришълец, който търпеливо гони астронавти, които междувременно имат време и настроение за каламбури. Споменете си погледа на Сигорни Уийвър от първия пришълец и ще се сетите, какъв е нормалният, лепкав, дух на филма.

Премиерата на “Пришълецът: Завет” (“Alien: Covenant”) е насрочена за 19-ти май 2017-та година. Режисьор е познатият Ридли Скот, а сценарият е дело на Майкъл Грийн, Джак Паглен и Джон Логан. В ролите ще видим Майкъл Фасбендър, Катрин Уотърсън, Дани Макбрайд, Демиан Бишир, Джъси Смолет, Били Крудъп, Нуми Рапас, Ейми Саймец, Кармен Еджого, Кали Ернандес, Бенджaмин Ригби, Гай Пиърс, Александър Ингланд и други.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Димитър Копарански

The oldest and strongest emotion of mankind is fear, and the oldest and strongest kind of fear is fear of the unknown. So... fear me since you don't know me!