Battlefield 1 Българската армия идва

Българската армия идва в Battlefield 1?

Вече сме писали за идващиото в скоро време ново допълнение за Battlefield 1 In The Name Of The Tsar. Очаква се той да добави руската армия, точно както They Shall Not Pass добави френската такава. Е, в последния earnings call, ЕА са отделили малко време да говорят и за това какво е бъдещето на Battlefield 1. Нека да започнем с малко цитати:

Всеки един играч на Battlefield 1 ще има повече начини да играе през годината – чрез ъпдейти на играта, нови карти и три нови допълнения, които ще добавят нови армии, региони и бойни полети, които ще са достъпни за цялата общност. Тепърва започваме с нашите „live service“ планове за тази масивна игра, и по късно през годината ще предоставим нови начини за играчите да се потопят в Battlefield 1 изживяването.

Вече е почти сигурно, че Turning Tides (допълнението, което ще се фокусира над морските битки) ще добави Австралийско-Новозеландската армия, като се предполага, че японската армия също може да се появи като част от Централните Сили.

Дотук обаче все още никой нищо не е казал за българската армия. Е, Westie  един от най-активните youtube-ъри, следящи прогреса на battlefield игрите, и имащ връзки в централата на Dice, предположи, че българската и румънската армии могат да се появят в играта, за да участват на балканския фронт. За да добави към спекулациите, той залепи коментара на The Great War (youtube канал, който се фокусира върху всички аспекти на Първата Световна Война) в който се споменава, че целият македонски фронт би позволил създаването на чудесни карти, като за пример посочи българската защита на Дойран.

Нека не се лъжем – и Dice и EA са съвсем наясно, че нови армии ще са стимул за повече хората от тези региони да се включат обратно в играта или да започнат наново. Те също така са повод и за медийно отражение, както тази статия съвсем ясно доказва. А от тях не се изисква твърде много ресурс за добавянето на самите армии – 4 образа за войниците, един или два модела за уникални оръжия и озвучаване на самите бойци. Като се има предвид, че репликите на войниците са вече определени,  нужно е единствено четирима човека да ги изговорят с патос.

Но за момента това са все още догадки и предположения. За да завършим с нещо конкретно, очаква се освен трите оставащи допълниеня да видим и напълно безплатни добавки към играта, които няма да изискват закупуването на каквото и да е. Блейк Йоргансен, CFO на EA, го каза в прав текст:

Ще видите някои промени в нашия подход – най-вече с Battlefield и Battlefront. С времето ще направим платените допълнения все по-маловажни, тъй като откъм съдържание такива ще има постоянно. Ще ви кажа следното – за в бъдеще ще видите доста съдържание, което ще бъде представено на цялата Battlefield 1 общност, а не само на хората, закупили допълнения.

 

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Виктор Янков

Виктор Янков е изестен като Lopi и пише неща в интернедите вече повече от 10 години. Подвизава се като маркетинг/копирайтер в Ancient Media, а когато не работи кара колело / сноуборд, гейми и гледа сериали и кино.