Red Dead Redemption 2 – отложена

Rockstar Games потвърди, че Red Dead Redemption 2 ще се появи на Xbox и PS 4 през октомври 2018 г. Съобщението бе пуснато на официалния блог на Rockstar Games, където компанията се извини за поредното закъснение. Играта първоначално трябваше да излезе през пролетта на 2018 г., след като вече беше отложена веднъж през 2017 г. Според Rockstar това ново забавяне дава на студиото допълнително време за полиране на геймплея на играта.

Red Dead Redemption Screenshot

Rockstar Games сами създават и публикуват всичките си игри. Това е и една от причините за отлагането на Red Dead Redemption 2. Те са едно от малкото студия, които могат да си позволят да забавят игра и да я довършат. Няма някой тежък маркетингов директор от EA, който да ги натиска за повече продажби, и това е добре както за играта, така и за индустрията. Дългоочакваното заглавие ще трябва да почака още малко, но сме сигурни, че в момента, в който се появи на бял свят – ще е едно страхотно гейминг преживяване.

Red Dead Redemption 2 следва героя Артър Морган и бандата „Ван дер Линд“. Те ограбват, воюват и крадат по пътя си през огромното сърце на Америка – Дивия запад.

През май 2017 г. се пръкнаха нови скрийншоти, показващи различни среди в играта. Съвсем наскоро, през септември 2017 г., Rockstar пусна втория трейлър на Red Dead Redemption 2, който разказва историята, механиките на геймплея, и главните герои. Също така видяхме и някои забележителни моменти от историята на Дивия запад.

Red Dead Redemption 2 ще излезе за PS4 и Xbox One, но все още няма информация за PC версия.

Red Dead Redemption Screenshot 2

Първият Red Dead Redemption така и не бе пуснат за PC, но последното основно издание на Rockstar, Grand Theft Auto V, се отправи към компютъра само година след официалното пускане на конзоли. Това ни вдъхва надежди, че играта рано или късно ще се озове и на PC. Все пак това представлява огромна част от потребителите на Rockstar Games.

През декември 2017 г. играчите на GTA V откриха препратки към тайни мисии, свързани с Red Dead Redemption 2. Rockstar по-късно изпрати на GTA Online играчи имейл в играта, който им казва да се ослушват за „изгубена реликва от границата.“ Завършването на тази мисия дава на играчите револвер за използване в Red Dead Redemption 2.

Официална дата, поставена от Rockstar Games, е 26-и октомври. Сайтът на играта вече приема и предварителни поръчки, което се надяваме да означава, че датата няма да бъде променена отново. За повече информация относно играта посетете официалния сайт.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Васил Кендев

Геймър и ентусиаст на тема всичко футуристично и технологично. Често бъркам Sci-Fi с реалност, но май не ми пречи. От 10 години се занимавам с Youtube под една или друга форма и е най-голямото ми хоби за момента. Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.