Заглавна снимка на гейминг доза - "Приоизходът на Dark Souls и Demon's Souls.

Произходът на Dark Souls и Demon’s Souls

Знаете ли, че… Цялата поредица на Dark Souls и Demon’s Souls произлиза от играта King’s Field, създадена от From Software.

Играта Dark Souls е духовен наследник на играта Demon’s Souls. Заглавията са разработени от Form Software през 1994 година. Всички те са направени по подобие на King’s Field, която е собственост на същата фирма.

King’s Field е пусната в PlayStation мрежата през 2007 година. Така играта става достъпна и за други региони, които са извън Япония. Първоначално е играна само в Япония, но в последствие от Form Software решават да разчупят статуквото, като я правят достъпна за други държави.

Най-общото между King’s Field и игрите Dark Souls и Demon’s Souls е Seath the Scaleless, който се явява като добър дракон, за разлика от този, с който се биете в Dark Souls. Според историята на играта, Seath е минал към тъмната страна, защото е полудял по време на проучванията си. Повече информация за Seath the Scaleless може да намерите тук, а ако искате да разберете повече за връзката между игрите Dark souls/Demon’s Souls, може да изгледате видеото по-долу в публикацията.

А какво е вашето мнение за връзката между тези 3 игри и техните свързани истории? Можете да го споделите с нас в нашата фейсбук група Гейминг Зона.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Николай Николов

Занимавам се с компютърни технологии от 7 годишен. Завършил съм средно образование с профил информатика и информационни, а интересът ми е Game Development. Обичам градивната критика, като много често давам такава.