Google Translate

Подобряват приложението Google Translate с помощта на изкуствен интелект

Офлайн функцията на Google Translate може да се използва, ако пътувате в международен мащаб, нямате достъп до интернет или не искате да използвате мобилните си данни. Технологичният гигант Google пусна актуализация, която ви позволява да получавате по-точни преводи, дори когато нямате връзка с интернет.

Преди около две години компанията въведе своята технология Neural Machine Translation (NMT), която използва невронни мрежи. Тя значително подобри точността на преводите. Сега технологията ще бъде приложена и офлайн. И ще бъде достъпна в приложението Google Translate директно на устройства с Android или iOS.

Все по-добре

Невронната система превежда пълни изречения вместо отделни думи и взема предвид по-широк контекст, за да разбере най-подходящия превод. Това прави преводите на параграфите и статиите много по-плавни, посочва компанията в блога си.

Офлайн функцията може да се използва всеки път, когато нямате интернет. Всеки набор от езици е между 35 MB и 45 MB, така че изтеглянето им няма да заема твърде много място за съхранение на телефона ви.

Можете да осъществите достъп до офлайн преводите на NMT, като отворите настройките за офлайн превод в приложението. После трябва да докоснете стрелката до името на езика, за да изтеглите пакета. Ако сте използвали онлайн преводи в миналото, на началния екран ще има банер, който ще ви насочи към мястото, където можете да актуализирате офлайн файловете си.

Актуализацията на NMT ще бъде разпространена на 59 езика през следващите няколко дни, съобщиха още от Google.

През април месец Microsoft стартира и актуализация на приложението Translator, което дава на потребителите достъп до езикови преводи на невронни машини, когато са офлайн, като изтеглят такива езикови пакети.

Следете Technology.bg, за да научавате най-новото и най-интересното в света на технологиите!

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Катя Димитрова

Журналист със солиден за възрастта си опит. Ревностен застъпник за свободата на словото, за чието съществуване понякога се лъжем само от добро възпитание. Почитател на футуристичните и смели идеи не само в бизнес аспект, но и във всяка една човешка микровселена. Смелост и поглед напред - там е ключът! Тук съм, за да споделям с вас всичко най-важно и актуално от света на технологиите и да ви докажа, че добрите новини не са непостижима задача в бранша. А интересите ми са свързани основно с всички форми на изкуството, с пътуванията и футбола. И искам да имам котка.