Смарт очилата стават реалност

Смарт очилата и евентуалните ползи от тях

За смарт очилата, както и за много други технологии, доскоро се смяташе, че са обект единствено на научната фантастика. Малцина предполагаха, че ще ги видим в близко бъдеще. Компании като Vuzix работят упорито, за да направят това реалност. Наскоро ви споделихме, че в началото на годината Vuzix представиха своя модел за смарт очила Blade 300. Компанията, чийто девиз е „Виж бъдещето“, продължава своите иновативни разработки в сферата на wearable аксесоарите.

Ето някои от ползите, които се очакват от техните продукти.

Повишена продуктивност

Смарт очилата ще помогнат на заетите в различни сфери от бизнеса да бъдат по-продуктивни. Носещият ги ще разполага с функциониращ компютър на върха на носа си. Очилата са с възможностите на смарт телефон, съвместими са с над три милиона Android приложения от Google Play и осигуряват на собственика си свободата да извършва други действия с ръцете си. В производствения сектор работниците ще могат да изпълняват заявки и да сканират баркодове само с поглед. Отпада нуждата от сверяване на данни и консултации с таблет или друго преносимо устройство.

Излъчване на живо

Медици, техници, консултанти и експерти ще могат да виждат случващото се в реално време, без да се налага да присъстват физически. Функцията за live streaming ще е особено полезна за работещите на отдалечени и труднодостъпни места. Технологията позволява да се понижат загуби, увеличава бързодействието и ефективността. Може да спаси живот при катастрофи и аварии.

Смарт очилата разполагат с потенциал да променят начина на работа от операционната зала до фабричния цех. Заетите в здравеопазването, производството и техническата поддръжка ще могат бързо и резултатно да отстраняват възникнали проблеми. Продуктите на Vizux ще са полезни и във въвеждащите и професионалните обучения на служители. Те ще могат едновременно да четат и гледат ръководства, докато следват инструкциите от тях.

GPS проследяване

Вградените GPS, компас и жироскоп могат да информират за точното местоположения на човека, носещ смарт очилата. Координатите на работещите на отдалечени и опасни терени лесно ще бъдат установявани. Това намалява риска от изгубване и злополуки.

Приложение в дрон технологии

Моделът iWear позволява съвместимост с камерите на дронове, използвани за военни, научни и геоложки цели. Високата резолюция на транслираните изображения ще дава ясна представа за случващото се на изследваните обекти.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Веско Тодоров