cybercon 2018

Mеждународна конференция за киберсигурност – CyberCon 2018

На 15-ти и 16-ти юни в София ще се проведе ежегодната международна конференция за киберсигурност – CyberCon 2018.  На нея ще бъдат представени някои изключително актуални теми, които обхващат не само киберсигурността, но и електронното здравеопазване, защитата на критичната инфраструктура, Internet of Things, Smart cities, както и възможностите за финансиране на перспективни и иновативни проекти на независими експерти, малки и средни фирми, училища, университети, общини и други държавни и частни организации.

Участниците

На събитието ще участват над 20 международно признати и влиятелни експерти от 12 държави с конкретна експертиза в такива актуални теми като хибридни войни, киберсигурност на електроразпределнителните мрежи, анализи на Big Data за предсказване на масови поведения, дигитална сигурност на „умни градове“, използване на изкуствен интелект в хакерските атаки, жестомимични технологии за разпознаване и контролиране на данни (gesture recognition-control системи), новият pUPD интернет протокол за пренос на данни, киберсигурност в дигиталното здравеопазване (eHealth), персонализираната и телемедицината, алтернативни модели за финансиране и още много други.

Ще бъдат разгледани темите за хибридни войни и фалшиви новини, как можем успешно да им се противопоставим. Ще бъдат представени реални примери от практиката. На конференцията ще се разискват над 20 теми. Професионалистите ще представят интересни новини и материали, както и ще демонстрират концепции, технологии и различни методи за атака и защита на компютри, мрежи и устройства.

CyberCon 2018

Сред поканените топ експерти е и г-жа Каролин Бейлон от Великобритания, която е един от най-изявените специалисти във Великобритания и Европейския съюз в изследването на информационната сигурност. Тя ще говори за оценката на киберриска на автономните автомобили и проблемите на киберзастраховането. В CyberCon 2018 ще вземе участие и един от най-изтъкнатите експерти на Израел, с над 26 години опит в кибер разузнаването, телекомуникациите и големите проекти в областта на киберсигурността – Ариел Коен.

Специална част от събитието са три отворени дискусии с представители на европейските и национални институции, заедно с експерти от практиката и оценители по програмата за научни изследвания и иновации на Европейския съюз – Хоризонт 2020. По време на дискусиите, те и посетителите на събитието ще обсъдят и предложат нови идеи за нови проекти за единното и сигурно дигитално бъдеще на Европа. В конференцията ще участва Агенцията за Киберсигурност на Европейския Съюз – ENISA.

Как да участваме?

Пълната програма на събитието CyberCon 2018 можете да видите на официалния му сайт: https://cyberconconference.com/. Конференцията ще се проведе на 15-ти и 16-ти юни в централната сграда на БАН – пл. Народно Събрание в София.

Организатори са Семинари БГ, Европейски Институт за Киберсигурност, Национален център за компетентност „Дигитализация на икономиката в среда на големи данни“ и Национален център за компетентност „ИКТ Национална и киберсигурност”.

Не пропускайте възможността да направите резервация, за да присъствате на презентациите на над 20 глобални лидери в областта, както и да участвате пряко в европейските политики за киберсигурност, телемедицина, информационни технологии и да имате шанса да получите финансиране на свои перспективни разработки и проекти!

Повече информация:

https://cyberconconference.com/ или в мрежата на www.seminari.bg

 

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Теодор Захариев

Занимавам се професионално с SEO оптимизация от 2010-та година. Работя като SEO мениджър в дигитална агенция Kipo.bg и пиша в блога си SeoTeo.info. Имам обширни интереси включващи най-вече маркетинг, SMM, ORM, front end, гейминг и баскетбол.