Blizzard спира DirectX9 и 32 bit на Heroes of the Storm

Преди броени часове от Blizzard Entertainment обявиха важна новина, свързана с играта Heroes of the Storm. В следващите месеци се очаква да спрат поддръжката на DirectX9 и 32 bit-овата версия на играта. Оригиналната новина можете да видите тук. За играещите Heroes of the Storm това едва ли е голяма изненада. Припомняме, че преди повече от година Blizzard обяви, че спира поддръжката на игрите си за операционните системи Windows XP и Vista. През октомври 2017 година това стана факт.

DirectX9 Heroes of the Storm

Кога се очаква промените за DirectX9 да влязат в сила?

Новината е споделена от community manager-a Nate Valenta на 4 април. Според нея се очаква въпросните промени да влязат в сила към края на месец юли тази година. От Blizzard също така съветват играчите, които използват 64 bit-овата версия с DirectX10, да преминат към DirectX11. Това е сигнал, че може в немного далечно бъдеще да очакваме и спирането на поддръжката за DirectX10. Интересна подробност е, че Heroes of the Storm използва engine-a на StarCraft II. Това ни води към мисълта, че е напълно възможно съвсем скоро подобна новина да бъде обявена и за RTS отрочето. В настройките през Battle.net Launcher-a опциите за двете игри са напълно еднакви.

DirectX9 StarCraft II

Как беше посрещната новината от играещите Heroes of the Storm?

В мнения под известието по-голяма част от геймърите подкрепят решението на Blizzard да ограничи използването на остарял софтуер и хардуер. От друга страна, имаше и мнения на потребители, които използват по-стар хардуер. Те ще бъдат засегнати от предстоящите промени и някои от тях не са особено щастливи от новината. Blizzard има точния брой на играчите, които използват DirectX9 и 32 bit-овата версия. Тези данни са придобити с помощта на Battle.net launcher-a, който споделя част от информацията за машината на потребителя обратно към компанията. Явно бройката на засегнатите не е голяма. Подобен беше казусът със спирането на поддръжката на игрите на компанията за операционните системи Windows XP и Vista преди около шест месеца.

Споделете с нас какво е вашето мнение относно предстоящите промени. Очакваме вашата обратна връзка!

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Николай Раянов

Любител на игрите, филмите и новите технологии. Колидер на Gaming отбора. IT Project Manager в работно време. Повече за мен може да научите от профилите ми в социалните мрежи.