Впечатления от The World of Video Game Music

Впечатления от The World of Video Game Music

На 14 март се проведе едно от най-добрите музикални и гейминг събития от началото на годината досега, а именно концертът The World of Video Game Music. За събитието ви разказахме първо тук. То се случи благодарение на Cantus Firmus и Фондация „Америка за България“, без чиято помощ събитието нямаше да има такъв мащаб. Екипът на Technology.bg беше сред медийните партньори на събитието. Имахме възможността да чуем страхотна музика, както и откъси от игрите, за които е писана. Провелият се концерт беше част от 8-ми сезон на цикъла „Музиката на Америка“, който се осъществява от Cantus Firmus. Следващият концерт от настоящия сезон е на 30 май и се казва „Cinema Violino – Музиката на Америка и ЕМФ“. Повече информация за него очаквайте през следващите седмици. А в настоящата статия ще имате възможността да прочетете и видите нашите впечатления от The World of Video Game Music.

Впечатления от The World of Video Game Music

Впечатления от The World of Video Game Music

Преди концерта

Като големи меломани бяхме твърдо решили, че това събитие трябва да се посети. Радваме се, че имахме възможността да го направим. Час преди концерта пред залата започнаха да се събират първите геймъри, дошли да чуят на живо музиката от любимите си игри. Бройката на хората пред залата, организацията на събитието и изпълнителите – всичко това даваше сериозна заявка за един изключителен концерт, за който ще се говори дълго. Беше въпрос на време да видим дали високите очаквания ще се оправдаят.

Впечатления от The World of Video Game Music 2

Начало на епичната музика

Час по-късно с колегите от Technology.bg заемахме своите места и с интерес наблюдавахме как залата се пълни. Не по-малък интерес представляваха самите музиканти, които правеха последни приготовления преди началото. Приятна първа изненада беше, че събитието не се развиваше по предварително определената програма, която струпваше музиката от игрите на Blizzard в самото начало. Музиката беше равномерно разпределена и дори може да се каже, че между част от произведенията имаше редуване на настроенията. Бяхме изключително приятно впечатлени от професионализма на всички изпълнители.

Впечатления от The World of Video Game Music 3

Кои моменти направиха най-силни впечатления от The World of Video Game Music

С голяма доза увереност можем да твърдим, че през вечерта нямаше нито една слаба композиция. Все пак искаме да откроим нашите фаворити от вечерта. Започваме първо с The Battle for Azeroth на Neal Acree по играта World of WarCraft, която дебютира наживо. Друга игра с много интересна музика беше китайското MMO Revelation Online, чийто композитор отново е Neal Acree. Музиката по игрите Prince of Persia, Assassin’s Creed: Rogue, Victor Vran и Divinity: Original Sin 2, чиито композитори са българи, беше апогеят на вечерта. Силното впечатление ни направи музиката по въпросните игри, само потвърди нашето мнение, че в България има страхотни професионалисти във всяка област и не е нужно човек да напусне страната, за да успее. Много ни допадна музиката на Борислав Славов от играта Divinity: Original Sin 2.

Концертът мина на два дъха, а не на един, тъй като имаше кратка пауза в средата. Времето измина толкова неусетно, че на потопилите се в света на гейминга хора в концертната зала им трябваше малко време да осъзнаят, че събитието е приключило. Нашият екип си тръгна с усещането, че сме били част от един страхотен концерт!

Споделете с нас какво е вашето мнение относно концерта The World of Video Game Music! Изпуснахме ли някой интересен момент от концерта, който според вас си заслужава да се отбележи? Очакваме вашата обратна връзка!

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Николай Раянов

Любител на игрите, филмите и новите технологии. Колидер на Gaming отбора. IT Project Manager в работно време. Повече за мен може да научите от профилите ми в социалните мрежи.