Начало / Полезно / 14 мобилни приложения за трениране на мозъка
приложения за трениране на мозъка

14 мобилни приложения за трениране на мозъка

За да работите и да се развивате, жизнено важна е концентрацията на ума. Това е нещо, което се тренира – дали като броите мъниста в някой ашрам, дали като използвате най-съвременни приложения за трениране на мозъка на мобилния си телефон. Операционните системи Android и iOS идват с нови възможности за трениране на ума. Това са забавни, помощни програми, разработени от специалисти, които със сигурност ще ви ангажират по приятен начин.

Peak

Peak представлява безплатно приложение, разработено от Peaklabs. Забавни и мотивиращи игри, които ви помагат да установите и да мобилизирате своите познавателни умения. Пакетът съдържа над 30 приложения за трениране на мозъка – предизвикващи ума миниигри в различни категории (памет, концентрация, език, бързина на ума или решение на проблеми). Всички те са проектирани с помощта на учени от водещи институции като Yale и Cambridge. Всеки месец се добавя по една нова игра. Мисията на този продукт е да направи развитието на човека забавно. Ето защо се използва комбинация от невронаука, технология и забавление, за да активизираме малките си сиви клетки и да реализираме техния пълен потенциал.

Свали за Android | Свали за iPhone

Lumosity

Разработена от Lumos Labs, тази игра предизвиква вашата памет, вниманието ви и още много неща. Тя е използвана от 70 милиона души в света и съдържа повече от 25 познавателни игри в ежедневна тренировъчна програма, която стимулира мозъка. В началото се правят настройки, с които игрите се адаптират към уникалното ви изпълнение. Така те ви помагат да останете ангажирани в голямо разнообразие от умствени задачи: обработка на информация, визуализация, разделено внимание и много други предизвикателства с атрактивните имена „Орлово око,“„Къкреща беда“ и „Влак на мисълта.“

Свали за Android | Свали за iPhone

NeuroNation

Едноименният разработчик NeuroNation ви помага ефективно да подобрите мозъка си с професионалните игри за ума на NeuroNation. Създайте сами тренировъчен план за своя мозък и вижте как се подобряват вашите резултати с това отлично приложение. Наслаждавайте се на нещата, които ще научите, от комфорта на вашето мобилно устройство. Сравнете уменията си, като предизвикате ваши приятели. С десет милиона потребители по целия свят NeuroNation е една от най-впечатляващите платформи за умствено здраве. Поддържайте съзнанието си във форма!

Свали за Android | Свали за iPhone

How To Improve Memory

Този брилянтен продукт на Zalebox идва на разположение на тези, които искат да си подобрят паметта. Ако сте един от многото, които постоянно забравят неща или информация – това е, защото имате селективна памет. Всеки винаги би запомнил определени неща, които са му важни, и всичко друго просто бива изтрито от паметта. Приложението обяснява разнообразни начини и техники за запомняне, които са адресирани за отделните видове памет.

Свали за Android

Elevate – Brain Training

Elevate Labs ни изненадват с програма за развитие на мозъка, проектирана да подобри вниманието, уменията за разговор, скоростта на възприятията, паметта, математически умения и други. Всеки човек ползва собствена тренировъчна програма, която се напасва с времето за отлични резултати. Колкото повече тренирате с Elevate – толкова повече критични познавателни умения ще развивате, а те са нужни, за да се увеличи продуктивността, увереността и възприемчивостта. Elevate е избрано от Apple за приложение на годината. От лансирането си през май, 2014, Elevate е свалено повече от 10 милиона пъти от Google Play и App Store.

Свали за Android | Свали за iPhone

Brain Wars

Brain Wars - плакат

Продукт на Translimit Inc, играта BrainWars е умствено занимание за концентрация за играчи по целия свят и от всички възрасти. Тя стимулира мозъка и дава възможност на хората да се състезават един с друг. Тази игра не изисква специално познание, така че всеки може да си подобри мозъчната функция чрез повторение и адаптация. Тя е високо ценена от любителите на пъзели, кръстословици, судоку и подобни умствени игри. Потребителите определят Brain Wars като „увлекателна и полезна игра, най-добрата, която е съществувала.“

Свали за Android | Свали за iPhone

Brain Dots

Translimit Inc лансират следващото от техните страхотни  приложения за трениране на мозъка. Това е игра, на която всеки от дете до възрастен би бил способен да се наслади! Единственото нещо, което се иска, е да „сблъскате две топки.“ Рисувате линии и форми свободно, за да движите и търкаляте топките по тях. Ключът към победата се оказва гъвкавото мислене. Понякога нещата изглеждат по-трудни, отколкото са. Просто не трябва да изпускате топките.

Свали за Android | Свали за iPhone

Mind Games

Mindware Consulting пуска безплатните Mind Games, представляващи отлична колекция от игри, базирана отчасти на принципи, произлезли от когнитивни задачи, които помагат да практикувате определени умствени умения. Това приложение включва почти 3 дузини игрови приложения за трениране на мозъка (някои от които ви позволяват да играете 3 пъти и изискват upgrade, за да играете  още). Всички игри ви дават история на резултатите и графа на прогреса. Списък показва в кои сте най добри и най-добрите ви резултати. В заетото ежедневие тези игри отнемат кратко време и стимулират множество когнитивни умения.

Свали за Android | Свали за iPhone

Memorado

Memorado Gmbh отваря вратите на фитнес салона на съзнанието и осигурява забавни тренировки за ума, насочени към настройване на паметта, концентрацията и уменията за реакция. Можете да изберете между 450 нива в 15 игри, базирани на невронауката, които са проектирани да ви помагат да ставате по-умни всеки ден. Memorado е най-известното образователно приложение в повече от 40 страни. Мисията на компанията е да направят 100 милиона души по-умни, отколкото са били.

Свали за Android | Свали за iPhone

Fit Brains Trainer

Безплатен продукт на Rosetta Stone, Канада, тази програма е номер едно сред образователните приложения за трениране на мозъка в над 90 страни. Тя е печелила награди и предизвиква най-доброто у вас. Тя има повече от 60 забавни игри, повече от 500 тренировъчни сесии и сведения за постиженията ви. Умни игри, бързи, забавни и целенасочени състезатели, голямо разнообразие от продукти. Точно както упражнявате своето тяло, трябва да правите това и за мозъка си. Трябва да го направите и тази игра е начинът – предизвикателна и иновативна – просто няма да съжалявате.

Свали за Android | Свали за iPhone

Memory Games

Pixign Inc. се класират сред разработчиците на приложения за трениране на мозъка с Memory Games. Това са полезни игри, които тренират паметта и вниманието. Докато играете простички игри и се наслаждавате на симпатични приложения за развиване на мозъка, не просто много се забавлявате, но и постепенно подобрявате паметта си, вниманието и концентрацията. Това приложение предлага 16 вълнуващи игри, с които да тренира паметта ви. Според потребителите това приложение е повече от забавно. Съдържа много игри, които помагат в различни области, напряга паметта и е добър начин за прекарване на времето.

Свали за Android 

Quizlet

Това е безплатното и съвършено приложение на Quizlet LLC, което ви позволява да тренирате всичко. Quizlet напомня  едновремешните картончета за учене в начален етап на образованието. Целта на Quizlet е да се споделя знание и учениците да бъдат ангажирани и мотивирани, да се учи по забавен и ефективен начин. Те дават възможност на преподавателите и учениците да създават и споделят материали за учене. Създайте собствени картончета или изберете сред милиони създадени от други ученици и учители по хиляди предмети. Около 20 милиона ученици и учители използват Quizlet всеки месец.

Свали за Android | Свали за iPhone

Neuron Gym

Това е тренировъчна платформа за мозъка, безплатно от Brain Trainer Beta, която увеличава познавателните ви умения като памет, визуално възприемане, внимание, гъвкавост, скорост и способност за решаване на проблеми. Този инструмент отчита вашите постижения във времето. Разработчиците са наясно с това, че забравянето на прости неща може да усложни живота ви. Да не проявите внимание на важни места, може да ви струва живота. Липсата на концентрация може да ви направи неефективни. Учените, занимаващи се с невронаука, препоръчват Neuron Gym, защото игрите са базирани на понятия от невронауката. Експертите са превърнали тези приложения за трениране на мозъка в забавни игри, за вас и за всички останали.

Свали за Android | Свали за iPhone

Skillz

Laurentiu Popa представя безплатното приложение Skillz. Това представлява забавна игра, която подобрява скоростта, паметта, точността, възприятието на цветовете и много други неща. Тя  е забавна и логична и е истинско изпитание за твоя мозък. Andrew Paradise, главен изпълнителен директор на Skillz, твърди, че екипът им продължава да търси смели приключенци, които дръзват да променят света.

Алтернатива на „малки опити у дома“ от детството ни  – всички тези приложения за трениране на мозъка доставят удоволствие на любопитните умове. Чудесно е да ги имаме на разположение на мобилния си телефон – на малкия екран те предоставят големи възможности за нашето развитие.

Свали за Android 

 

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За LadyF

Аз съм писател на свободна практика. Опитен, качествен, гъвкав, оригинален, отличен писател.