NVIDIA драйвери решават стари уязвимости

С пристигането на Red Dead Redemption 2, компаниите се втурнаха да пускат ъпдейти на софтуера си в подготовка за играта. Обърнете особено внимание, ако имате видеокарта от GTX/RTX сериите. Новите nVidia драйвери подготвят системата ви за RDR2, но също така решават стари проблеми със сигурността. Четете надолу за повече информация и отсега ви казваме кое е най-важното – последвайте линка и си инсталирайте новите драйвери.

Новите NVIDIA драйвери – версия 444.12 WHQL

Инсталатора за NVIDIA драйвери.
Инсталатора за NVIDIA драйвери.

Последните NVIDIA драйвери са „game-ready“ и са подготвени с профили специално за Read Dead Redemption 2. Изглежда играта  има доста сериозни проблеми с оптимизацията, така че този драйвер е абсолютно задължителен, ако сте си наумили да пробвате играта. Освен това обаче решават и два стари проблема – CVE-2019-5690 и CVE-2019-5691. Нищо ли не ви говорят? И на нас. След кратка проверка установихме, че това са уязвимости към denial of service (DoS) атаки. Накратко казано, системата ви става неизползваема. Честито!

Няма страшно обаче. Както вече казахме, компанията е решила този проблем с новия ъпдейт и надолу ще ви помогнем да си го свалите. Важното е да знаете на коя версия сте в момента, защото, ако драйверите ви са по-стари от версията, излязла на четвърти ноември, значи трябва задължително да ги обновите. Ако имате нужда от още причини, вижте бюлетина за сигурност на компанията. Убедени?

Какво да правите

Като за начало провете версията, на която се намирате в момента. След това, можете да се насочите към сайта на зеления отбор и да свалите новите NVIDIA драйвери директно от официалния им сайт – линк тук. След като вече сте приключили със свалянето, можете да инсталирате новите си драйвери. Ако имате нужда от помощ, този линк ще ви бъде полезен.

И сега? Ами, готови сте. Вече честито наистина – системата ви е по-сигурна. Искате да ни благодарите? Няма защо, но все пак заповядайте в групата ни – Технологичното общество на България и може би ударете едно споделяне? Нека се пазим взаимно.

 

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Кямил Насуф

Likes computers, flowers, hummus, table tennis and writing.