Intel Core i9-9900KS

Новият Intel Core i9-9900KS ще може да поддържа 5GHz на всички 8 ядра

Новият Intel Core i9-9900KS, разработен от компанията Intel, ще може да поддържа до 5GHz работна честота. Но за разлика от други процесори, той ще поддържа тази честота на всичките си 8 ядра. Процесорът от 9-то поколение на Intel i9-9900KS е подобрена версия на своя предшественик 9900K. От компанията бе обявено, че той ще работи с базова честота от 4GHz. Не се знае колко висока температура и колко висока консумация на енергия ще може да достигне процесора при натоварено състояние.

Още за Intel Core i9-9900KS

i9-9900KS ще разполага с базова честота от 4GHz и boost честота от 5GHz. Този чип ще разполага с 8 ядра и 16 нишки, както и L3 кеш 16MB. Същите показатели има и сегашният микропроцесор 9900K, но за разлика от него, 9900KS ще може да достигне до 5GHz работна честота, не на едно ядро, а на всичките 8. Графичният чип ще бъде GT2, какъвто има и 9900K, но как би се представил в гейминг този нов продукт, засега можем само да гадаем. Само можем да сме сигурни, че може би ще ни трябва стабилно охлаждане, в случай че натоварим много този чип. Засега все още от Intel не са дали информация на каква цена ще можем да закупим новия процесор, но със сигурност ще е по-висока от 488 долара, каквато е цената на сегашния Intel Core i9-9900K. Във вторник ще разберем повече информация за процесора и цената, на която ще се предлага. А с какво ще бъде по-различен и струва ли си, ще разберем скоро.

Още малко информация за Intel

Intel Corporation, или само Intel, е мултинационална корпорация, която се занимава с производство на чипове, мрежови карти и други компоненти. Компанията се е доказала с времето и в момента милиони компютри използват техните чипове и компоненти. Един от най-големите конкуренти на този гигант е компанията AMD, чиито продукти също се използват от милиони компютри по цял свят. Повече информация за компанията и продуктите, които продава, можете да намерите на официалния ѝ сайт.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Николай Николов

Занимавам се с компютърни технологии от 7 годишен. Компютърните игри са моята страст, обичам да критикувам.