Джордж Дейвис е новият главен финансов директор на Intel

Джордж Дейвис – новият финансов директор на Intel

Джордж Дейвис стана финансов директор на компанията, чийто чипове се ползват в компютри по цял свят – Intel. Дейвис напусна Qualcomm, компанията, разработваща безжични средства и чипове. Веднага след това, още на следващия ден (2ри април), той се присъединява към Intel. Това се случва след като бившият финансов директор на Intel, Боб Суон, бива повишен на поста главен изпълнителен директор. Джордж Дейвис и Боб Суон са работили заедно и преди, като и двамата са били наети от Applied Materials Inc. Когато Суон е бил в борда на директорите, Дейвис е бил финансов директор. Сегашният главен изпълнителен директор на Intel даде изявление пред медиите.

Знам, че Джордж е световен финансов директор, лидер и ръководител. Той е чудесно допълнение към нашето ръководство и ще ни помогне да реализираме нашата стратегия за растеж и преследване на най-голямата пазарна възможност, която Intel някога е имала. Собствениците ни могат да очакват продължителен дисциплиниран подход към разпределението на капитала и фокус върху акциите.

Суон става главен изпълнителен директор, след като Брайън Кзанич неочаквано подава оставката си през 2018 година. Като финансов директор, сега Дейвис ще се фокусира върху инвеститорите и ИТ организацията на Intel. От Qualcomm обявиха също напускането на Джордж Дейвис, и му пожелават успехи в новата работа. А как ще се промени Intel, след като назначи нов финансов директор, ще разберем скоро. Повече информация за компанията можете да намерите на официалния ѝ сайт.

Кои са Qualcomm и с какво се занимават?

Qualcomm се занимават с разработка на безжични чипове, които се използват в телефони. В момента те разполагат с чип, който има бърза 5G скорост и ниска латентност. С всеки изминал ден технологиите ни се развиват, а скоростта на интернета също не изостава. Колкото по-ниска латентност – толкова по-добре (Латентност или Latency, е времето, за което компютърът ви осъществява връзка с интернет). Високата латентност причинява доста проблеми, като например прекъсване на видеото, което гледате в момента, или така нареченият „rollback“ в игрите. Повече информация за Qualcomm и тяхната работа можете да откриете на официалния сайт на Qualcomm.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Николай Николов

Занимавам се с компютърни технологии от 7 годишен. Завършил съм средно образование с профил информатика и информационни, а интересът ми е Game Development. Обичам градивната критика, като много често давам такава.