Alcatel-Flash

Новият Alcatel Flash идва с 4 камери

Производителите на „Андроид“ открай време експериментират с различни техники, за да направят техните телефони по-отличителни и по-привлекателни за клиентите. Въртящи се камери, две камери, два екрана, каквото може да е в повече, да се върти или да прави нещо по-различно. Alcatel решава да вдигне мизата.  Alcatel Flash е телефон, който идва не с една, не дори с две, ами с цели 4 различни камери.

Тези 4 камери са разделени по двойки – две на гърба на телефона и две близо до екрана. Двете камери на гърба разполагат с по 13 мегапиксела, като едната ще снима изцяло в черно-бяло, а другата ще е цветна. Цветнатa камера ползва същия сензор на „Сони“, който се използва и в тазгодишния топ модел на LGG6. Това е похват, който Huawei въведоха с техния P9 – телефон, приет изключително добре от потребителите и получил ласкави ревюта. За разлика от Huawei обаче, Alcatel не са договорили партньорство с известен производител на фотоапарати или обективи като Leica. Камерите на Alcatel Flash не носят специално брандиране.

Alcatel Flash

За селфи любителите Alcatel Flash има две предни камери. Едната е с 5-мегапискелов сензор, а другата с 8-мегапикселов. Заедно с тях ще има и специална светкавица, без да се налага да се ползва екранът за осветяване на обектите.

Хардуерни характеристики на Alcatel Flash

Освен четирите камери Alcatel Flash идва и с 10-ядрен процесор – MediaTek Helio X20. Големината на екрана е вече стандартните 5’5 инча, а резолюцията е 1080p. RAM паметта е 3 GB, мястото за съхранение – 32 GB, а батерията –3,100mAh. Разполага и със сензор за пръстови отпечатъци, който е разположен на гърба на телефона – под камерата. Alcatel Flash поддържа и две сим карти.

Друга интересна характеристика на Alcatel Flash е, че първоначално ще бъде пуснат само на пазари в Близкия изток – Йордания и Саудитска Арабия.

Тези от вас, които вече са прочели статията, сигурно се чудят – Alcatel вече не бяха ли пускали телефон с такова име? Да, това не е първият Alcatel Flash. Първият с такова име излезе през 2014-а година, а през 2015-а на бял свят се появява и неговият наследник – Alcatel Flash 2. Новият телефон реално е трети от серията, но явно от Alcatel са решили да „рестартират“ поредицата.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Виктор Янков

Виктор Янков е изестен като Lopi и пише неща в интернедите вече повече от 10 години. Подвизава се като маркетинг/копирайтер в Ancient Media, а когато не работи кара колело / сноуборд, гейми и гледа сериали и кино.