Начало / Технологии / Събития / Новите умници на Sony

Новите умници на Sony

Японците разкриха визията си за бъдещето на безжичните устройства, както и новата серия Xperia X

От вчера в Барселона започна поредното издание на Световния мобилен конгрес, където Sony Mobile представи първите смартфони от серията Х. Вниманието беше насочено и към няколко концептуални разработки на тема безжични комуникации от бъдещето.

Новото поколение камера в смартфоните Xperia осигурява снимане с прецизен фокус дори и при импулсивни кадри. Изцяло обновеният предикативен хибриден автоматичен фокус (Predictive Hybrid Autofocus) в Xperia X и Xperia X Performance дава възможност за избор на обект. Той също предвижда неговото движение, за да позволи заснемане с перфектен фокус и без замъгляване.

Подобрения има и в батериите, които вече издържат до два дни с едно зареждане, при това при активно ползване.

Xperia X работи с процесор Qualcomm® Snapdragon™ 650, а Xperia X Performance – с Qualcomm® Snapdragon™ 820 за ултра бърза свързаност.

 

Xperia X Performance Colour range

Новите умници на Sony са изработени от първокласни материали, с текстура и извивки за естествено усещане и удобство при работа.

Всеки от тях е с извит дисплей от стъкло, обвит от заоблена монолитна рамка. Ергономичният корпус пък ляга комфортно в ръката. Дисплеят на Xperia XA е направо зашеметяващ и върви от край до край.

Новите попълнения излизат на пазара от това лято в четири елегантни цвята – бяло, графитено черно, златен лайм и розово злато. Вървят заедно с колекция от подходящи стилни калъфи.

Xperia Ear и Xperia X
Xperia Ear with Xperia X – Леката и удобна, мека силиконова слушалка е с IPX2 защита от вода. Налична е в графитено черно, а иновативният калъф „2 в 1“ функционира и като зарядно.

Sony представи и три концептуални разработки, които засега няма да се предлагат на пазара. Става дума за Xperia Eye, Projector и Agent. Първата е прототип за компактна широкоъгълна камера с удобна възможност да бъде лесно прикрепена към облеклото или да се носи около врата. Разполага с 360-градусова сферична леща за естествен ъгъл на виждане. Интелигентната технология на затвора ще използва лицево и гласово разпознаване. Така ще улавя изображения и ще носи истинско удоволствие от заснемането на моментите от живота, без да е необходимо потребителят да мисли за технологията.

Концепцията Xperia Projector ще е способна да прожектира върху всяка гладка повърхност. Agent от същата гама е личен асистент, управляван с глас и жестове, за да предоставя полезна информация и да ни помага в управлението на домакинските уреди. Отговаря на редица гласови команди и разполага с вградена камера и дисплей за проекция на съдържание върху повърхности.

Нововъведение, което ще можем да купуваме от това лято, е и RM-X7BT е Bluetooth® commander. То е помощник на автомобилиста и осигурява безжичен стрийминг на музика. Използва гласовата технология на Sony, за да активира определени функции на смартфонапо време на шофиране.

RM-X7BT

Контролерът ще е незаменим помощник на шофьора. Излиза на пазара от това лято.

Както виждате, очаква ни наистина интересно в технологично отношение лято.

Фотография: Sony

 

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Десислава Бацанова

Редактор с дългогодишен стаж в областта на "мъжките играчки", специализиран в областта на автомобилите, яхтите, часовниците и технологиите.