The House with a Clock in Its Walls

Първи трейлър на „The House with a Clock in Its Walls“ на Илай Рот

Режисьорската кариера на Илай Рот започна сравнително обещаващо с бруталните “Хижа на смъртта”, “Хотелът на ужасите” и неговото продължение. След това обаче той ни поднесе отчайващите “Зеленият ад” и “Чук-чук”, които въобще не успяха да впечатлят нито критиката, нито феновете по цял свят. Учудващо за мнозина, режисьорът избра да направи римейк на класиката “Смъртоносно желание”, която в нас се появи под името “Лично правосъдие”. Вече ви представихме трейлърите за нея, а резултатите, отново без изненада, са повече от плачевни. Може ли да измие срама от себе си Илай Рот или ще продължи да затъва усилено и без чужда помощ?

Очевидно отговорът на този въпрос ще можем да разберем на 21 септември тази година. Тогава е премиерата на седмия пълнометражен филм на американеца, който носи заглавието „The House with a Clock in Its Walls“. Филмът е екранизация на популярна детска книга от 1973 година с автор Джон Белеърс и илюстратор Едуард Гори. Първият трейлър вече е наличен и можете да го гледате по-долу:

Лентата ще разказва за десет годишния Люис, който остава сирак и отива да живее при чичо си. Къщата обаче се оказва нещо повече, отколкото изглежда на пръв поглед. В нея се крият зли създания, а има и тиктакащо сърце. Момчето прави грешка да събуди мъртъвците, които я обитават, и скоро целият заспал град бива изпълнен с живот. Вещици и магьосници ще всяват смут и хаос сред неговите жители.

Самият сюжет, както и това, което можем да видим от трейлъра и участието на Джак Блек, неизменно навяват асоциации с “Goosebumps”. Надяваме се, разбира се, да грешим и Илай Рот да се е справил със задачата. Последните му филми обаче говорят срещу подобни надежди.

„The House with a Clock in Its Walls“ трябва да се появи по екраните на 21 септември 2018 година. Режисьор е Илай Рот по сценарий на Ерик Крипки. В ролите ще видим Джак Блек, Кейт Бланшет, Кайл Маклоклан, Оуен Вакаро и други.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Димитър Копарански

The oldest and strongest emotion of mankind is fear, and the oldest and strongest kind of fear is fear of the unknown. So... fear me since you don't know me!