Нов герой на Overwatch - Orisa

Новият герой в Overwatch е четирикрак робот на име Orisa

След много спекулации, конспирации и фенски теории, Blizzard разкриха Orisa –  най-новият георй в Overwatch.

От няколко седмици Blizzard загатват за съвсем ново попълнение в списъка си с герои. Множество улики и следи бяха разпръснати в сървърите на Overwatch, основно в картата Numbani, където се виждат няколко дефанзивни робота OR-15,  разрушени от незнайна сила. В допълнение, известната бойна ръкавица на Doomfist изчезна от мястото си върху преносимия товар, който е и мисията на картата.

Тези факти, плюс публикуваното вътреигрово интервю с момичето-чудо Efi, родиха множество теории и анализи. В крайна сметка, фенове и играчи единодушно решиха, че явно съвсем скоро ще се радваме на нов игрови персонаж. Първоначално спряган за тази роля беше именно Doomfist, заради липсващата ръкавица, както и нанесената поголовна разруха в Нумбанското летище.

Днес Blizzard разкриха истината! Най-новият шампион на Overwatch е робот с интересното име Orisa. Тя ще има ролята на танк и ще бъде оборудвана с фюжън оръжие (fusion drive), изстрелващ се от едната й ръка щит, както и „Укрепване“(fortify). Последното умение прави Orisa напълно имунизирана срещу вражески контролиращи ефекти, плюс, че е лек бонус към бронята.

Ултиматът на Orisa e supercharger – барабановиден суперкомпресор, който увеличава нанесените щети на всички приятелски герои в среден радиус.

Blizzard наблягат на факта, че Orisa e съвсем нов герой в Overwatch вселената. Всички останали шампиони имат някаква собствена предистория или мисия, която ги е довела до конфликта, описан чрез Overwatch.

Развитието на новия герой в игровия свят ще бъде активен процес във времето. Интересно ще бъде да видим дали верните играчи и фенове на Blizzard ще имат думата при писането на историята на Orisa!

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Никола Гайдов

Геймър до мозъка на костите си, книжен човек, завършил Книгоиздаване в СУ, в свободното си време пише сценарии за късометражни филми и се занимава със семейния пчеларски бизнес. RPG - маняк, умира си за добра и оригинална история, независимо под каква форма. Любител на качественото фентъзи, фантастика и приключенска литература.