System Shock изглежда по-зловещо от всякога в ново геймплей видео

Като за Първа пролет Nightdive Studios изкочиха с ново видео на техния ремейк на System Shock. Близо триминутният пре-алфа трейлър показва главният герой, който се движи из космическата база и налага извънземни по пътя си. И бъдете сигурни – Citadel Station никога не е изглеждала толкова зловещо!

Класическо име с нови възможности

Новият System Shock е базиран на Unreal Engine 4, но директорът на проекта Джейсън Фейдър обеща, че това ще е много повече от излъскан HD римейк. Играта ще се възползва напълно от новите технологии, за които не можеше и да се мисли по времето, когато излезе оригинала (1994-а година). Интерфейсът ще бъде изцяло различен, като ще съществуват нови функционалности. Например, с лявата ръка ще можем да решаваме пъзели на клавиатурата, а едновременно с мишката ще млатим извънземни. Тук е момента да кажем, че System Shock се разработва основно като PC заглавие и е малко неясно бъдещето му за конзоли.

Част от възможностите на играта бяха демонстрирани още юни миналата година, след като Nightdive Studios пуснаха алфа демо.

https://www.youtube.com/watch?v=hAuoLCa7k4Y

Началото на проекта, който самите автори кръстиха „a faithful reboot“, бе обявено през 2015 г., а миналата година Kickstarter кампанията официално достигна поставената си цел. Впоследствие датата на излизане – декември 2017 г., бе изместена за „по някое време през 2018 година„. При всички положения, това което вече виждаме, е достатъчно да накара огромната фен-база на System Shock да пусне по една сълза от кеф и очакване.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Константин Георгиев

Войн на 90-те, тръгнал на последен поход срещу пълната безидейност и пошлост на днешната развлекателна индустрия. Дайте ми класически видео игри, екшън и хорър филми от 80-те и 90-те, постапокалиптична фантастика и ще ми станете най-добри приятели!