Northgard Main Image

Викингската стратегия Northgard излиза на 7-и март

От пускането си в ранен стадий на 22 февруари миналата година викингската стратегия Northgard е продала повече от 600 000 копия. Сега, година по-късно, играта се готви да излезе официално на 7-и март.

Northgard Article Photop 1

Northgard е стратегия, която смесва проучване, строене, управление на ресурсите и битки между викингски кланове.

Играта е поставена във фентъзи свят, вдъхновен от норвежката митология и изпълнен с гиганти, немъртви и разни други митологични изчадия. Френският разработчик Shiro Games  е запретнал ръкави с довършването на играта и всеки месец към нея се добавят нови функционалности. Northgard може да бъде описана най-добре като смесица между класическата стратегия Age of Empires и симулатора Civilization.

Започвате играта на брега на остров. Току-що сте пристигнали и колонизирате непозната територия. Може да поемете ролята на един от петте различни викингски клана. Те са кръстени на разни животни и всеки клан има собствена механика на игра, която съответства на животното. Кланът на Вълка е съставен от най-свирепите викингски бойци, докато Кланът на Козата се занимава с търговия.

Играта предлага няколко различни игрови режима, като основният представлява развитие на вашата викингска империя. Започвате на случайно място от картата и в зависимост от условията на територията, ще ви се наложи да предприемете различна тактика. Има четири основни пътя към победата: Доминиране, което се постига чрез унищожаване на сградите на другите играчи; Репутация, която идва от издигането на играча до титлата „крал“; Търговия, която се постига чрез събиране на голямо количество корони; и Мъдрост, която се постига чрез получаване на благословии от четирите вида богове.

Northgard Article Photo 2

Northgard е игра на предпазливо разпределение на работна ръка и ресурси.

Трябва да сте внимателни с вашите хора, защото дори и няколко смъртни случая могат да провалят развитието ви. Воините ви умират и вие трябва да наемете нови, съответно премествате дърводелец и го правите воин. Това е добре засега, но все пак идва зима и трябва да се яде. Играта постоянно ви предизвиква и ви се налага да правите компромиси, за да оцелеете и да просперирате. И това всъщност прави Northgard доста по-свежа и интересна от редовните ни стратегии.

Northgard в момента може да бъде закупена в Steam за 20 евро и цената е страхотна за това, което играта вече предлага. А тя ще може да предложи много повече, след като излезе от ранния си стадий и започне да се продава официално. Ако сте фенове на стратегии и имате усет за управление на ресурси – определено си заслужава да хвърлите едно око. Няма нужда да чакате официалното издаване, а ви предлагам още отсега да се гмурнете в едно викингско приключение.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Васил Кендев

Геймър и ентусиаст на тема всичко футуристично и технологично. Често бъркам Sci-Fi с реалност, но май не ми пречи. От 10 години се занимавам с Youtube под една или друга форма и е най-голямото ми хоби за момента. Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.