най-добрите WitchWood карти

5-те най-добри карти от The WitchWood – Част 1

Здравейте отново, приятели! Цял куп карти бяха разкрити в последните няколко дни. С цел да не ви отегчавам, ще разгледам подробно 5-те най-добри WitchWood карти от последните 3 дена, а останалите ще споменем съвсем набързо. Да не губим повече време – картите!

Петте най-добри WitchWood карти

Lord Godfrey

5-те най-добри Witchwood карти

Започваме с новата легендарна карта за Warlock – Lord Godfrey. След много мрънкане от страна на феновете, от Blizzard най-после се предадоха и решиха да бъфнат понастоящем безпомощните Cubelock и Controllock мета декове. Blizzard, ех, Blizzard… Лордът е доста солиден, зачистващ полето 7 дроп заедно с 4/4 тяло. Да, defile комботата се харесаха на много хора, но трябваше ли да получаваме и версия на стероиди. Не мисля, че ще изненадам някого, ако кажа, че очаквам почти всички control и midrange Warlock декове да се възползват от Lord Godfrey.

Оценката ми за него е 4 звезди само защото Warlock и без това има немалко средства за рестартиране на борда, a запълването на 7 мана слота с още един такъв може да не се окаже добра идея.

Glinda Crowskin

5-те най-добри Witchwood карти

Продължаваме с още един легендарен миниън за Warlock. Отново страдащият в настоящата мета Warlock получава още една много добре изглеждаща карта. Тук виждаме солидно тяло за 6 мана миниън, придружено от доста мощен ефект. Почти съм убеден, че ще видим Glinda в някаква комбинация с гиганти, особено в wild формата. Алтернативно, handlock колодите също биха могли да се възползват от тази карта. А представете си пък да изиграете пет Gnomeferatu-вци на десети ход, ако сте успели да закрепите Glinda на полето предния ход. Болезнено! А може би пък дори Summoning Portal ще се завърне в употреба отново, кой знае.

Тази карта изглежда обещаваща, затова ще ѝ дам 4 звезди.

Nightmare Amalgam

5-те най-добри Witchwood карти

Следва редът на неутралния епичен миниън – Nightmare Amalgam. Хм, хм, хммм… какво имаме тук? Не, сериозно, какво имаме тук?! Този обитател на кошмарите ни има доста приятни статове за 3 мана миниън и мисля, че ще е почти сигурна част от колекцията на всеки. Все пак няма значение какъв дек ще играете, този приятел ще се впише. Не перфектно, но все ще си намери място. Ако сте нов играч, Nightmare Amalgam ще ви е от особено голяма полза, тъй като би могъл да замести множество оптимални карти за 3 мана слота. С риск да го прехваля, това си е кажи-речи Lich King на епичните карти. Но както е казал Батман – „с голямата сила идва и голямата слабост“. Или беше Супермен? Както и да е – това, което имам предвид, е че с всички тези принадлежности – murloc, pirate, dragon, и т.н. – този приятел ще бъде лесна жертва за Gollaka Crawler, Dragon Slayer, Hungry Crab и кой знае още за кого. Но пък в арена… о, в арена ще е перфектен. Не само отключва един куп синергии, но и дори само като 3 мана дроп е достатъчно солиден.

Оценката ми за него е 5 звезди, благодарение на огромната му гъвкавост.

Clockwork Automation

5-те най-добри Witchwood карти

Придвижваме се към още един неутрален миниън – Clockwork Automaton. Веднага наум идва ползата, която Baku би имал от този младеж, особено за Hunter и Маge. Представете си 2 мана 6 демидж в лицето ви или 2 мана 4 демидж пинг. Blackwald Pixie също ще помогне на подобни декове, но ще имат нужда от още малко помощ, преди да се превърнат в Tier 1 колоди. По всичко изглежда, че ще видим потенциално агресивни нечетни Mage и Hunter, но нека почакаме, за да видим и останалите карти.

Оценката ми тук е 4 звезди!

Rebuke

5-те най-добри Witchwood карти

Последната от 5-те най-добри WitchWood карти, които ви обещах, е магията за Paladin – Rebuke. Тази карта ще бъде перфектна за популярните и доста успешни в момента murloc и dude Paladin декове, ако същите се задържат в игра с излизането на The Witchwood. Способността да лишите опонента си от изчистване на полето в следващия ход е изключително ценна за всяко агресивно тесте. Освен това Rebuke е и сравнително евтина, което я прави още по-добра. Бихте могли да я използвате в комбинация с Call To Arms още на пети ход, ако имате и монетата в ръка, и да подсигурите солидно присъствие на полето в следващия ход. Но пък не забравяйте, че опонентът ви може да разполага и миниъни, които изпълняват почистващи функции.

В този ред на мисли, оценката ми за Rebuke е 4 звезди!

Накратко и за останалите

Houndmaster shaw – 4
Vivid Nightmare – 4
Rotten Applebaum – 4
Redband Wasp – 4
Blackwald Pixie – 4
Scaleworm – 4
Hagatha the witch – 4

Всички тези карти са доста добри и мисля, че ще намерят своето място в предстоящата мета.

Witch’s Apprentice – 3
WANTED! – 3
Vex Crow – 3
Wispering woods – 3
Hunting Mastiff – 3

Тези карти биха могли да имат своите силни моменти по един или друг начин, но имат и негативи, затова получават само 3 звезди.

Withwood apple – 2
Forest Guide – 2
Muck Hunter – 2

А ето ги и тримата горски неудачници. Или поне тримата, за които знаем досега. Не очаквам да ги видя в конкурентни колоди.

Минута мълчание

Трябва да призная, че съм разочарован от силно очакваната и уж страхотната hero карта за Shaman – Hagatha the Witch. Не виждам нищо повече от неизползваемото легендарно оръжие за този клас, преоблечено като hero карта. The Witch’s Apprentice споделя същия ефект за придобиване на случайна магия, но не съм сигурен защо от Blizzard искат да превърнат Shaman в RNG машина. Може би са решили, че и без това почти никой не го играе сериозно, колко пък по-зле може да стане?

Толкова за новите най-добри WitchWood карти. Надявам се, че ви е харесало! До скоро!

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Kris O Five

Фитнес ентусиаст, Магистър "Мениджмънт на Европейски проекти" и Изпълнителен директор през деня! Заклет Геймър и Ютубър по душа! :) Здравейте, аз съм Kris O Five! Ако се интересувате от Hearthstone и това как да станете по-добър играч, следете статиите ми тук, както и канала ми в Ютуб - https://www.youtube.com/c/krisofivehearthstone