Начало / Кино и TV / „Doctor Who“ – трейлър на десети сезон
Doctor Who

„Doctor Who“ – трейлър на десети сезон

Като изключим кратката поява по Коледа, 2016-а беше белязана от липсата на един от най-любимите ни сериали “Doctor Who” (“Доктор Кой”). Деветият сезон приключи още през декември 2015-а година и публиката вече тръпне в очакване на завръщането на Доктора. Дългото чакане е към своя край.

На 15-и април е премиерата на новия, десети сезон, в който ролята на Доктор Ху за трета година  ще бъде изпълнена от Питър Капалди. Трейлърът, който можете да гледате по-долу, е повече от чудесен и още повече завишава очакванията ни. Това ще бъде и последната изява на актьора, тъй като се очаква да предаде своя “ТАРДИС” на следващия наследник.

Питър Капалди е дванадесетият поред Доктор, поел щафетата от Мат Смит в края на седми сезон. Шоуто на BBC е една от най-дълго вървящите телевизионни програми, поставяща началото си през далечната 1963-а година. Telegraph го нареждат на четвърто място в своята класация за най-успешните продукции на британската телевизия.

Промени и сред ръководството

Освен Капалди, десети сезон ще бележи и напускането на продуцента Стивън Мофат, който е с шоуто от самото му начало. Той е отговорен както за съживяването на поредицата, така и за някои от по-мрачните и оригинални идеи през първите четири сезона. С началото на петата година той пое ролята на изпълнителен продуцент и шоурънър от Ръсел Т. Дейвис. Chris Chibnall пък от своя страна ще стъпи в обувките на Мофат след неговото оттегляне.

Новият сезон се отличава и с чисто нов компаньон, който да досажда и помага на Доктора. Това е младата актриса Пърл Маки, която не може да се похвали с кой знае колко завидна филмография зад гърба си.

Трейлър ни запознава както с плеяда от нови опасности, с които Докторът трябва да се справи, така и със завръщането на някои от най-заклетите му врагове. Лично ние вече нямаме търпение. Без повече празни приказки, представяме на Вашето внимание и въпросната реклама, а ние вече отброяваме дните до 15-и април.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Димитър Копарански