Начало / Кино и TV / „Hellboy“ – рестарт на поредицата с режисьор Нийл Маршъл
Hellboy

„Hellboy“ – рестарт на поредицата с режисьор Нийл Маршъл

Много фенове на големия червен дявол Hellboy останаха разочаровани преди няколко месеца, когато режисьорът на първите два филма Гийермо Дел Торо лично заяви, че няма шанс за продължение. Той каза:

“Hellboy 3” няма да се случи. Говорих с всички засегнати страни. 100% продължение няма да има. И това е последната дума по въпроса.

Явно обаче някой някъде там е решил да си промени мнението. Очевидно нещата са поели в коренно различна посока, защото вече се говори за пълно рестартиране на поредицата – с нов режисьор, с нов актьор.

Нека първо Ви запознаем с най-новата информация, която дойде лично от Майк Миньола – един от създателите на Hellboy:

 

Какво всъщност ни казва това? Става ясно, че нов “Hellboy” ще има при всички положение и той ще е “R-rated”, което е чудесна новина. Освен това един голям наш любимец – Нийл Маршъл (“Dog Soldiers”, “The Descent”) ще режисира. За главната роля пък е избран познатият от “Stranger Things” шериф Дейвид Харбър. Актьорът все още води преговори със студиото.

Оказва се, по данни от THR, че студиото „Millenium Films“ е в преговори с Лари Гордън и Лойд Левин. Дори е известно и заглавието на новия филм – “Hellboy: Rise of the Blood Queen”, което за момента е работно и може да бъде променено в последствие. Сценарият ще е дело на Андрю Косби, Кристофър Голдън и Майк Миньола.

Едва ли Харбър може да замени Рон Пърлман, но и друг път сме виждали изненади. Припомняме Ви, че първите две части на “Hellboy” бяха режисирани от Гийермо Дел Торо, а Пърлман се превъплати в ролята на червения демон. Поредицата имаше сравнително добър успех и се прие много положително от феновете. Двамата изразиха огромно желание да завършат трилогията, но явно бюджетът за третата част е бил прекалено амбициозен и студиото не е харесало риска.

Ще следим с интерес развитието по темата и ще Ви държим информирани.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Димитър Копарански

The oldest and strongest emotion of mankind is fear, and the oldest and strongest kind of fear is fear of the unknown. So... fear me since you don't know me!