матрицата reboot основно изображение

Подготвя ли се reboot на Матрицата?

Според The Hollywood Reporter, Уорнър Брос са в процес на подготовка за reboot на култовата трилогия „Матрицата„. Към момента няма нищо сигурно, но според източници се водят преговори със Зак Пен (The Avengers, X-men: The Last Stand, X2) за сценарист и Майкъл Б. Джордан (Fantastic Four, Creed) като един от водещите актьори.

Според изданието, Джоел Силвър (продуцентът на оригиналната трилогия) е човекът, който е започнал преговорите с идеята за създаването на нов филм във вселената на „Матрицата“. Самият Силвър пък надали ще получи шанс да продуцира новият филм, тъй като е известен със склонността си да надхвърля бюджета за филмите които снима. За самите фенове пък би било много по-важно да се привлекат самите Уашовски към проекта, отколкото продуцента на филмите.

Сестрите Уашовски, оригиналните сценаристи и режисьори на трилогията, за момента не са обвързани с проекта. Предполага се обаче, че Уорнър Брос ще се свържат с тях преди да преминат към заснемане и продукция, най-малкото за да получат тяхната благословия. Киану Рийвс, който пое ролята на Нео в оригиналната трилогия заяви, че е отворен да се върне в „Матрицата“, но само ако Уашовски са зад камерата. Това обаче надали ще се случи – неговата роля в историята бе така или иначе завършена. Въпреки успеха на последните му филми (Джон Уик 1 и 2), Уорнър Брос най-вероятно ще предпочетат да потърсят друг актьор.

Според източници от „кухнята“ на самите Уорнър Брос, те са били доста заинтересувани от успеха на Дисни и Марвъл. Филми като Rogue One и The Ant Man са показали на студото, че хората определено биват привлечени от странични истории в популярни вселени.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Виктор Янков

Виктор Янков е изестен като Lopi и пише неща в интернедите вече повече от 10 години. Подвизава се като маркетинг/копирайтер в Ancient Media, а когато не работи кара колело / сноуборд, гейми и гледа сериали и кино.