Какво ново около Hellboy

Какво ново около Hellboy?

Доста вода изтече от последната ни публикация за предстоящия рестарт на Hellboy. За наше огромно съжаление, все още няма трейлър, който да споделим с вас. За сметка на това ще се опитаме да направим кратко резюме на случилото се от тогава до сега. Или казано накратко – какво ново около Hellboy.

Обновено: Вече можете да видите и пълното ревю на Hellboy

Снимките на филма протекоха паралелно в България и Англия, като по-голямата част от тях завърши в периода между септември и декември 2017 г. Hellboy set

Режисьорът, за огромна наша радост, все още е Нийл Маршъл (Dog Soldiers, The Descent). Дейвид Харбър (Stranger Things, Suicide Squad), както се знаеше от самото начало, ще видим в ролята на Hellboy. Причината да отбележим това, до голяма степен е скандалът с Ед Скрайн (Game of Thrones, Deadpool) и кастингът му в (и последвалото оттегляне от) ролята на ген. Бен Даймио.

В комиксите на Майк Миньола Даймио е американски военноморски пехотинец, убит по време на мисия и мистериозно завърнал се обратно към живота. Поради големия му опит приживе, B.P.R.D. (Bureau for Paranormal Research and Defense) го назначава за генерал на един от отрядите си. Проблемът със Скрайн обаче идва от факта, че Даймио, както може би се досещате от името, е японец, докато Скрайн е доста далеч от азиатски произход. Реакцията от страна на феновете към този кастинг беше изключително остра и накара Скрайн сам да се оттегли от ролята. Причината, която той изтъкна, е, че не иска да е част от репресирането на малцинства и „краденето“ на роли от тях. Надява се решението му да е просто първата стъпка към един по-толерантен Холивуд. В резултат на това в ролята на Даймио ще видим Даниел Дей Ким (Lost, Insurgent).

Друг от комикс героите, които ще видим във филма, е Алис Монахан – червенокоса, луничава ирландка, която Hellboy спасява като дете. В нейната роля ще влезе Саша Лейн (American Honey). Въпреки че бащата на Лейн е афроамериканец, а майка ѝ е с маорско родословие, протести спрямо участието ѝ в тази роля нямаше. Поне до този момент.

Hellboy first lookВ ролята на професор Брутенхолм (изигран прекрасно в предните филми от покойния Джон Хърт) – човекът, отгледал Hellboy от малко демонично бебе, ще видим Иън Макшейн (Deadwood, American Gods).

Според изтеклата до момента информация Ейб Сапиен също ще е част от героите във филма. Все още не е известен актьорът, който ще влезе в образа му обаче. Макар вероятността за това да е практически никаква, искрено се надяваме Дъг Джоунс да влезе за трети път в ролята на земноводния ни любимец.

Към стабилния актьорски състав се присъединява и Мила Йовович (Resident Evil, The Fifth Element). Тя ще поеме ролята на основния антагонист – Nimue the Blood Queen. Именно тя даваше и официалното име на филма – Hellboy: Rise of the Blood Queen. Както стана ясно скоро обаче, подзаглавието е премахнато и към този момент филмът се казва просто Hellboy. Дали обаче това заглавие ще остане, или ще бъде сменено с друго, за да се избегне объркване с филма от 2004-та, остава да видим.

Обявената за момента премиерна дата е 11 януари 2019.

За заключение ни се щеше да напишем нещо супер интересно. За наше съжаление това е всичко ново около Hellboy и затова смятаме да оставим думата на Вас. Споделете ни какви са Вашите очаквания от задаващия се филм и разбира се, не забравяйте да се присъедините към нашата фейсбук група – КиноЗона.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Оскар Акоста