Password Checkup

Google пусна нов инструмент за проверка на паролата – Password Checkup

Тази седмица Google представи нов инструмент в битката за вашата онлайн сигурност под формата на разширението Password Checkup. С това разширение вашето потребителско име и парола ще бъдат сравнени с база данни от над 4 милиарда известни компрометирани идентификационни данни, когато влизате в даден сайт. Така много бързо ще ви предупреди, ако има пробив в сигурността.

Google прави това, без да излага данните ви дори на самия технологичен гигант. Можете да прочетете задълбочено обяснение на процеса, ако се интересувате. Но по-простата версия е, че информацията, която преминава през Password Checkup, се хешира и е анонимна. Ако желаете, можете дори да изчистите хешираните и анонимни данни от Password Checkup, когато пожелаете.

Ако сте мениджър на пароли на трета страна, вероятно тази новина вече е достигнала до вас. Но ако разчитате на управлението на паролите само в Chrome, ще бъде умно от ваша страна да добавите това разширение към арсенала си.

1. Инсталиране

Инсталирането на Password Checkup е много лесно, както и повечето разширения на Chrome. Просто кликнете върху „Добавяне в Chrome“.

максимален осигурителен доход

2. Разрешения

След това трябва само да одобрите искането за разрешение да „прочетете и промените всичките си данни на посещаваните от вас уебсайтове“. Звучи малко зловещо, но както вече споменахме, Google гарантира, че данните ви ще останат в безопасност.

3. Вече сте готови

Това е всичко, което ви е необходимо. Функцията сега просто се изпълнява във фонов режим и ще ви уведоми, ако се открие заплаха за потребителското ви име и парола, когато влезете в даден сайт. Ако искате да изчистите хешираните и анонимните данни, съхранени от разширението, по всяко време може да кликнете върху разширените настройки и „Данни за разширението“.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Катя Димитрова

Журналист със солиден за възрастта си опит. Ревностен застъпник за свободата на словото, за чието съществуване понякога се лъжем само от добро възпитание. Почитател на футуристичните и смели идеи не само в бизнес аспект, но и във всяка една човешка микровселена. Смелост и поглед напред - там е ключът! Тук съм, за да споделям с вас всичко най-важно и актуално от света на технологиите и да ви докажа, че добрите новини не са непостижима задача в бранша. А интересите ми са свързани основно с всички форми на изкуството, с пътуванията и футбола. И искам да имам котка.