Android 15 Beta

HONOR представя Android 15 Beta за разработчици на софтуер за моделите си Magic6 Pro и Magic V2

Глобалният технологичен бранд HONOR днес обяви, че програмата Android 15 Beta 1 вече е достъпна за разработчиците на HONOR от 10 май. HONOR Magic6 Pro и HONOR Magic V2 са първите устройства, които получават тази актуализация. Тази програма предлага ранен достъп до най-новите актуализации на Android за разработчиците на HONOR, което им позволява да тестват нови функции и да подобрят съвместимостта на приложенията си във флагманите на HONOR. Потребителското изживяване ще бъде значително подобрено от предстоящата актуализация на Android 15, която ще включва усъвършенствана сигурност и поверителност, оптимизирано управление на ресурсите на устройството и по-безпроблемно и гладко изживяване.

Оптимизирана поверителност и сигурност

С Android 15 потребителите могат да защитят личните си данни и да имат повече контрол, защото самото устройство оперира в една по-сигурна среда. Програмата въвежда SDK sandbox — по този начин рекламни и други услуги се изпълняват в ограничителен режим, което предотвратява приложения на трети страни да събират лични потребителски данни. За да подобри допълнително поверителността на потребителя, Android 15 въвежда и подобрен индикатор за поверителност (Privacy Indicator) с нов портал за управление на разрешенията. Така потребителите са по-наясно със защитата на тяхната поверителност и лични данни, когато дават разрешения за ползване на лична информация на функции като камера или микрофон.

Подобряване на производителността и енергийната ефективност

Android 15 продължава да усъвършенства рамката за динамична производителност на Android (ADPF: Android Dynamic Performance Framework), която помага в управлението на енергоемки приложения, като например гейминг приложения. По този начин приложенията взаимодействат със захранващата система на устройството и му помагат да реагира по-добре на нуждите на графичния процесор, процесора и охлаждащата система. Това позволява и на приложения, изпълняващи продължителни бекенд задачи, да работят енергийно ефективно.

Android 15 допълнително оптимизира персонализираните функции. Например, камерите в приложенията за социалните медии вече могат да контролират интензитета на светкавицата при заснемане. Разработчиците могат да използват и приложно-програмния интерфейс на Android (API), както и инструменти и ресурси, предоставени от Google, за допълнителна оптимизация при по-персонализирани потребителски сценарии.

Актуализацията на Android 15 Beta 1 вече е достъпна за HONOR Magic6 Pro и HONOR Magic V2. HONOR Magic6 Pro е добре известен със своята магическа Falcon камерна система, вградения MagicLM и изкуствения интелект, базиран на намерение — автентичен пример за интелигентно устройство, създадено в ерата на изкуствения интелект. HONOR Magic V2 преначертава границата между типичните и сгъваемите смартфони — за първи път дебелината на сгъваем смартфон е под 10 мм, което го прави най-лекия и тънък сгъваем телефон в света за времето си. И двата флагмана гарантирано ще получат 4 основни MagicOS актуализации и 5 години актуализации на сигурността за своите глобални потребители.

HONOR проактивно подкрепя разработчиците в адаптирането и оптимизирането на техните приложения за операционната система Android, за да осигури най-доброто потребителско изживяване. Android 15 Beta 1 вече е достъпна за разработчици, за да подобрят съвместимостта и разработката си на приложения за следващата версия на Android. HONOR ще продължи да подкрепя разработчиците и при следващата актуализация на Android 15 Beta по-късно това лято.

За HONOR

HONOR е водещ световен производител на смарт устройства. Мисията на компанията е да се превърне в глобална емблематична технологична марка и да създаде нов интелигентен свят за всеки чрез своите изключителни продукти и услуги. С непоколебим фокус върху научноизследователската и развойна дейност, HONOR се ангажира с разработването на технологии, които дават възможност на хората по целия свят да надхвърлят себе си, давайки им свободата да постигат и правят повече. Портфолиото на компанията се състои от иновативни, първокласни и надеждни продукти, които позволяват на потребителите да постигат по-добри версии на себе си. HONOR предлага висококачествени смартфони, таблети, лаптопи и преносими устройства, подходящи за всеки бюджет.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивелина Георгиева

No matter how far you run, you can never truly escape, everything catches up to you at the end and when it does, it usually kicks your ass.