Hearthstone Brawl Hall of Champions

Hearthstone – невестулки и Brawl Hall of Champions с декове на шампиони

По случай световния шампионат, който ще се проведе в Амстердам, тази седмица Brawl-ът в Hearthstonе е малко по-различен от обикновено. Казва се Hall of Champions и се играе с декове на топ-играчи от отминали първенства срещу други такива.

  

Какво е интересното в Brawl-a Hall of Champions?

Интересното е, че картите, които са били нърфнати, тук са в оригиналния си вид. Може да си припомните Undertakerа, Innervate и Soulfire за 0 мана, Grim Patronа (без Warsong Commander, ама все пак),  Knife Juggler за 2 мана и Gadgetzan Auctioneer за 5, както и Force of Nature с „charge“.
Това ви пренася в атмосферата на играта от 2014-та и ви позволява директно да сравните тогавашното усещане и геймплей със сегашното състояние на играта. Според мен е осезаемо, че играта има прогрес и сега е значително по-интересна и разнообразна, макар и доста зависима от RNG.

Броят на използваните декове е 12. С тях Firebat, Pavel и Ostkaka са участвали в световните първенства през 2014 г. и 2015 г. Както се досещате, повечето са доста агресивни – може да ги видите тук.
Този тип brawl със сигурност ще се случва отново и най-вероятно ще бъде обогатяван с повече декове.

За хората, метата и невестулките

Може би наблюденията ми са прекалено субективни, но напоследък, когато попитам някого „Играеш ли Хартстоун?“ и ми отговорят „Да!“, обикновено това означава „Логвам се веднъж седмично, да си изиграя дневните куест-чета и Brawl-a“. Ако ми отговорят „Абе, не много“, това значи – логвам се през няколко седмици.

Метата е странна и променлива. Като че ли всяка седмица има някакъв нов модерен дек, който омръзва на хората в следващите 2-3 седмици. Модерна заигравка е мултиплицирането на същества, тъй като има доста карти с такива функции (Carnivorous Cube, Zola the Gorgon, Molten Reflection, Faceless Manipulator). Хората експериментират с „Какво би станало, ако си направя 5 Deathwing-a?“.

Та, като завършек, бих искал да ви предизвикам с новия хит сред фън дековете: Weasel Priest.

 

 

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Георги Тонев

Бивш геймър. Древно създание и пазител на легенди. Любопитен изследовател на безполезни факти и още по-безполезните взаимовръзки между тях.