бластер с добавена реалност

Показаха геймърски бластер с добавена реалност на MWC 2018

Разработчикът на технологии с добавена реалност (augmented reality) MERGE представи, на провелия се неотдавна Световен мобилен конгрес в Барселона, иновативен бластер с добавена реалност.

Нови мащаби

Устройството, което се нарича MERGE 6DoF (6 Degrees of Freedom) Blaster, променя напълно правилата на играта, сливайки виртуалния гейм свят с реалността, заобикаляща геймъра. Кореспондентът на Technology.bg на мобилния конгрес получи възможност да „постреля“ с бластера и да се увери от първа ръка в неговите качества.

Всичко, което трябва да направи потребителят, за да може да използва контролера, е да прикрепи към него своя смартфон и да активира съответното приложение. След това той може да „отстрелва“ зомбита или роботи на 360 градуса около себе си, възползвайки се от шест различни степени на свобода, предоставяни от технологията.

Предстои от MERGE да отворят своето SDK (т.нар. Software Development Kit) за външни разработчици на игри, позволявайки им да създават уникални сюжети, съвместими с AR – бластера. Това не е първият продукт с добавена реалност на американската компания. Тя вече е известна в този сегмент с други свои решения – като MERGE Cube и MERGE Goggles.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Йордан Манов

Никога не е късно да станеш за резил... :)