Thrall

Героите на WoW – Warchief Thrall – Част 1/2

Номер осем от поредицата, в която разказваме историите на любимците ни от World of Warcraft. Ще поговорим за един от оркските герои – Warchief Thrall.

Ранната история на Thrall

Thrall е синът на Durotan – вождът на клана Frostwolf и Draka. Като бебе той е намерен между двата трупа на родителите си от Aedelas Blackmoore. Той му дал името Thrall, което означава „роб“ на езика на хората. Aedelas взел бебето със себе си в крепостта си – Durnholde Keep, и го отгледал. Дал му всички нужни бойни умения, но развивал интелекта му.

Thrall бил по-умен, по-бърз и по-силен от другите орки. Дъщерята на докторката, която лекувала раните му, се сприятелила с него и тайно пишела писма, които оставяла в клетката, в която Blackmoore го държал. Оркът искал да избяга от своя плен и споделил това със своята приятелка, която му помогнала.

Тя създала илюзия, която му позволила да се измъкне незабелязан, а когато излязъл от Durnholde Keep, го заредила с дрехи и храна, които да използва, докато намери убежище.

Thrall - Shaman

Thrall обаче бил заловен от Lorin Remka, който го завел в лагер, откъдето господарят му да си го прибере. Там оркът срещнал друг затворник – Kelgar, който му разказал за плановете на Gul’Dan. Също му споделил, че ако иска да спаси орките от вечно робство, единственият начин е да избяга и да намери Grom Hellscream. Така и станало – когато Blackmoore се появил в лагера, за да търси Thrall, него вече го нямало.

Hellscream приютил орка и го научил на майчиния му език. Thrall разбрал, че е част от заточения клан Frostwolf и заминал за Alterac Mountains, за да търси корените си. Някъде из планините Thrall изгубил съзнание, но бил намерен и спасен от членове на клана Frostwolf. Те го завели в лагера си, където оркът научил кои са родителите му, както и тяхната история.

Thrall като част от клана Frostwolf

Оркът вече бил приет като пълноправен член на клана. Малко след това Drek’Thar го изпратил на специално място. Там оркът получил прозрение и се „сприятелил“ с духовете на Земята, Въздуха, Огъня и Водата. Той станал първият шаман след Gul’Dan. Това, че духовете отново приели орк, означавало, че вече са простили на расата за действията на демона.

Скоро лагерът бил посетен от странник. Първо бил добродушно приет, но когато обявил клана Frostwolf за страхливци, които се крият в планините – доброто отношение приключило. В своя защита Thrall казал, че планира нападение над човешката раса заедно с Hellscream. Странникът се засмял и казал, че човеците са недостойни за битка, а Grom е „мечтател, манипулиран от демони“. Това преляло чашата и оркът го предизвикал на дуел.

Thrall - Frostlowf Clan

Странникът свалил наметалото си, под което се показала черна броня. След кратка, но брутална битка, Thrall обезоръжил врага си, но членове на клана Frostwolf прекратили битката. Тогава странникът се представил като Warchief Orgrim Doomhammer. Той бил там, защото Drek’Thar го информирал за завръщането на сина на Durotan. Предизвикал Thrall, за да види дали това, което се говори за него, е истина. Той не бил само достоен противник, а и показал, че е способен да победи Orgrim – нещо, което досега само Durotan бил способен да направи.

Doomhammer обявил Thrall за свой помощник и му разкрил стратегията си за войната. Маскирайки се като затворник, Thrall освободил орките от техните затвори в лагерите. На първите три места това се доказало като успешна стратегия, но след това – на четвъртото, оркът бил разпознат и трябвало да използва силите си, за да освободи затворниците от лагера. На петото място врагът бил информиран и подготвен за атаката. Войни от Durnhodle Keep били изпратени във всички останали лагери. На това място Orgrim Doomhammer бил нападнат в гръб и убит. С последните си сили той връчил на Thrall своята черна броня, чука си и своята позиция – Warchief of the Horde.

Thrall - Wolf

Пленените орки

Първото действие на новия Warchief било да нападне Durnholde Keер, за да отмъсти за своето поробване и за убийството на своя приятел Orgrim. Той тайно се срещнал със старата си приятелка Taretha, молейки я да напусне мястото заедно със семейството си. Мислейки си, че няма да се стигне до битка и страхувайки се от последствията, тя отказала да го направи. Нещата не били същите, както когато Thrall бил в Durnholde. Blackmoore наел Taretha за свой личен помощник веднага щом оркът избягал от крепостта.

Когато Thrall пристигнал в Durnholde Keep, с Ордата зад гърба си, се срещнал със своя бивш господар, който тогава бил пиян. Предложението на войника било Aedelas да освободи орките от лагерите, за да се избегнат излишни битки. Човекът не бил адекватен за преговори и започнал да мени емоциите и мненията си. Thrall още веднъж настоял Blackmoore да се предаде. В отговор оркът видял как Aedelas хвърля отсечената глава на Taretha, казвайки, че това ще застигне всички предатели.

Warchief Thrall

В момент на гняв Thrall повлякъл Blackmoore в тунела, от който е избягал, и метнал меч в краката му, давайки му шанс да се защити. Човекът вече бил достатъчно изтрезнял и започнал да моли за прошка и помощ. Без да обръща внимание на жалките му молби, оркът го пронизал и убил. В последните си моменти Aedelas изразил своята гордост към Thrall.

Оркът излязъл от Durnholde Keep с високо вдигнат чук, показващ на хората му, че са победили. Тогава казал на помощника на BlackmooreKarramyn Langston, да предаде съобщение на висшестоящите. Thrall отново настоял да бъдат освободени пленените орки, за да се избегнат излишни убийства. Преди да напусне мястото, за да поведе хората си към свободата, той унищожил Durnholde Keep.

В миналата част от нашата поредица Ви споменахме, че Thrall имал сън, в който вижда война между неговата и човешката раса, докато от небето валят infernals. След това му се явил The Prophet (Magus Medivh), който му казва да заведе хората си в Kalimdor, за да ги спаси.

Той и Grom Hellscream откраднали корабите на Алинса и отплавали към Kalimdor.

Пътят към дома

Някъде в открито море буря принудила орките да корабокрушират на малък остров. Там те срещнали лидера на троловете – Sen’Jin, който им разказал за близък алиански лагер, който често ги нападал. С помощта на троловете и тяхната магия, Thrall успял да убие лидера на лагера, но тогава войните били нападнати от цяла армия Murloc-ове, които ги пленяват. Докато войниците и на двете фракции били пленени, хуманоидните чудовища започнали да жертват живота им, за да осъществят ритуалите си.

Thrall бил затворен в подземна килия заедно с тролски ловец на глави, който му споделил, че съществата смятат да жертват и двамата в името на The Sea Witch. Въпреки напредналия интелект на вида Murloc, те не знаели за шаманските способности на Thrall, които му помогнали да избяга от килията си и да освободи своите хора. Един от тях обаче му докладвал, че тролският лидер Sen’Jin е отведен от чудовищата, за да бъде принесен в жертва.

Оркът не успял да стигне навреме до олтара и бил принуден да гледа как съществата убиват Sen’Jin. Орките успели да убият трима от магьосниците от вида Murloc, с което вдигнали магическата бариера, която ги държала затворени. Те избягали, но за тролския лидер било твърде късно. Когато това се случило, Thrall имал видение, в което повеждал тролския клан Darkspear. Тогава той предложил на расата място в Ордата, заради добротата, която проявили към орките.

Когато излязъл от пещерата, Thrall срещнал The Sea Witch, която го проклела в опит да си отмъсти. Проклятието гласяло, че той и неговите хора ще бъдат погълнати от морето. Обратно в базата оркът бил информиран, че корабите му не са готови за плаване, а островът потъвал заради изригващ вулкан. Той разделил хората си – едните отишли да оправят корабите, а другите се били с Murloc-овете, които The Sea Witch изпратила, за да отмъстят за опустошението, създадено от орките. С помощта на троловете чудовищата били убити, а корабите – ремонтирани.

Проклятието на The Sea Witch се сбъднало отчасти. Няколко кораба потънали, като всички, които плавали с тях, загинали. Когато пристигнали в Kalimdor, Thrall и хората му обиколили бреговете в опит да намерят изгубените орки и тролове. Grom обаче бил изчезнал безследно…

sen'jin

Нов дом за Thrall и хората му

Новата земя била обитавана от всякакви същества, каквито орките досега не познавали. Когато Thrall и хората му се били с група кентаври в The Barrens, дошла помощ от Tauren-ите и техния водач Cairne Bloodhoof. Впечатлен от благородното държание на орките, Cairne им предложил помощ в търсенето на съдбата си.

Кентаврите завладели много от територията, затова tauren-ите били принудени да изоставят дома си и да се установят в Mulgore. Cairne сключил сделка с Thrall, който искал да разбере къде се намира The Oracle. Това, което трябвало да направят орките и троловете, било да помогнат в битката с кентаврите.

Когато всичко приключило, Thrall и хората му потеглили към Stonetalon Peak, където се намирал The Oracle, за да разберат защо всъщност били на тази нова и странна земя. Когато пристигнали, видели Grom Hellscream да се бие с човешката раса, начело с Jaina Proudmoore. След няколко опита да се промъкнат покрай тях без битка, орките срещнали отново Cairne Bloodhoof, с когото освободили The Wyverns от плена на харпиите.

След като претърсили територията, най-накрая намерили залата на The Oracle, но след това Jaina Proudmoore намерила тях. Преди битката между расите да започне, The Oracle се явил и обяснил, че Grom не бил този, за когото се представя. Също казал, че ако орките и хората искат да се спасят – единственият начин е да се съюзят.

Cairne Bloodhoof

Това беше първата от общо двете статии, в които разглеждаме историята на Thrall. Следете страницата на Technology.bg, за да не пропуснете и втората част.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Теневски

Ами, биография нямам, защото съм лентяй. Не съм учил никъде, защото прекъснах образованието си, за да седя вкъщи и да играя видеоигри. Тъпо,а ?