CD Project Red

CD Project Red с ново RPG на E3

Участието на CD Project Red на тазгодишниото E3 е вече потвърдено, благодарение на списъка с присъстващи студия. А съдейки по предоставената от тях информация, можем да очакваме все още неназовано  RPG за PC, PS4 и Xbox One платформите. И макар че от студиото продължават да мълчат упорито, спекулациите не спират, a главният им фокус е върху дългоочакваната Cyberpunk 2077.

Главен Заподозрян

Шушукането около Cyberpunk 2077 не е спирало още откакто първо започна да се говори за нея в края на 2012 година. В началото на януари 2013 се появи и първият тийзър трейлър. За жалост, в последните пет години той е единственото, което сме видели от играта, като някои фенове дори се шегуват, че 2077 е всъщност рилийз датата. Е, трябва да се отбележи, че през тези пет години от CD Project Red не са си седяли на ръцете. В първата половина на 2015 станахме свидетели на великолепната The Witcher III: Wild Hunt, която получи и две субстанциални разширения в последствие. През това време на бял свят се появи и Gwent – The Witcher Card Game. Но докато над нея продължава да се труди Gwen отборът, то по-голямата част от ресурсите на CD Project Red се освободиха след като работата по The Witcher 3 приключи.

CD Project Red, Cyberpunk 2077

Уликите

На първо място, от официалните планове на CD Project Capital Group за близкото бъдеще знаем със сигурност, че планират да издадат две нови ААА RPG заглавия до 2021 година, като едно от тях ще е Cyberpunk 2077. При това положение една от тези две игри ще трябва да излезе най-късно през 2019 и логиката диктува, че това ще е Cyberpunk 2077. Също така, по време на конференция за финансовите резултати на студиото за 2016, Adam Kiciński спомена, че играта е в доста напреднал стадий на разработка, като вече над 300 души работят по нея и се очаква към края на разработката броят им да надмине 400. За релевантните части от конференцията можете да превъртите до 28:04, 34:50, 36:20.

https://www.youtube.com/watch?v=N6C5ckxtavs

А нека не забравяме – на 10-ти януари, Twitter акаунтът на играта прояви първи признаци на живот от години. Като това се явява и датата, на която точно преди 5 години беше пуснат тийзър трейлърът. Случайност? Искрено се надявам, че не! E, при всички случаи до E3 остава малко повече от месец, така че няма да ни се налага да гадем още дълго.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Иван Иванов