Game Dev Summit Monthly #4

Game Dev Summit Monthly #4 с композитора Борислав Славов

Така и така сме се засилили към света на гейминг разработката, няма как да пропуснем и Game Dev Summit Monthly #4февруарското събитие, което ще бъде на тема – музика за видеоигри. Тя не се засяга често, а си струва да отбележим, че в нашата малка и скромна държавица има наистина уникални творци, занимаващи се именно с това. В Technology.bg, както знаете, винаги се стараем да даваме поле за изява и да отразяваме всички българи, които имат какво да покажат на света. Затова не се учудвайте, ако скоро видите и персонални интервюта с българските композитори на музика за игри.

Борислав Славов - композитор на музика към игри

Борислав Славов е композитор и музикант от дълги години и през всичките 17 такива е участвал с доста сериозни и познати нам заглавия. Такива са Knights of Honor, Two Worlds II, Worldshift, Gothic 3, Crysis 2, Crysis 3, Warface, RYSE: SON OF ROME. През последните 2 години Борислав е част от екипа на Larian Studios, добре познати ни с хитовото заглавие, обрало един куп награди през 2017 г. – Divinity: Original sin 2, като композитор и музикален директор.

Темата, по която Борислав ще говори, е „Музиката, която се променя и адаптира според вашите решения и действия (в играта)„, а в нашия екип се заформя подозрително сериозна група от хора, които имат намерение да бъдат там и да попият максимално полезна информация.

 

Кога? Къде? Как?

Самото събитие ще се проведе в клуб Culture Beat, намиращ се в Националния дворец на културата, а датата и часът са съответно 22 февруари и 19:30 ч. Събитието е безплатно за посещение, но за да отидете, първо трябва да се регистрирате оттук – Регистрация.

Game Dev Summit Monthly #4 – какво още?

Другите неща, които ще се случат по време на Game Dev Summit Monthly #4, ще бъдат презентацията на постапокалиптична игра Golf Club: Wasteland  от Игор Симич (Demagog), както и турнирът по Street Fighter, чийто победител ще спечели билет за The World of Video Game Music.

Игор Симич е един от основателите на сръбското гейм дев студио Demagog. Заедно те разработват още две игрови заглавия – Crisis Expertи Children’s Play. Творбите на Игор са обиколили редица музейни експозиции и филмови фестивали по цял свят. Demagog пък от своя страна са победители в PitchSlap състезанието, провеждано като част от game dev конференцията Horizon.  Играта, която ще бъде представена по време на събитието – Golf Club: Wasteland, представлява игра от тип puzzle adventure, съчетаваща впечатляваща визия и интересен саундтрак. Повече за нея ще разберем на място. 🙂

За финал на Game Dev Summit Monthly #4, организаторите на събитието са ни подготвили изненада с помощта на ARACADA. Изненадата ще бъде турнир по Street Fighter на аркадни автомати (поглеждаме около 25 години назад във времето с носталгия). Победителят в турнира ще спечели безплатен билет за мултимедийния концерт, в който видеоигрите ще оживеят под ритмите на оркестъра на Класик ФМ Радио. Двучасовият концерт ще бъде под наслов The World of Video Game Music и ще се състои на 14 март, от 19:30 ч. в зала България (гр. София, ул. Аксаков №1). ARACADA ще бъдат в Culture beat от по-рано и ще предоставят възможността да поиграем класически аркадни игри като Golden Axe, Кадилаци и Динозаври, Pang и още много други.

Очакваме с нетърпение да се запознаем с всички тези хора на живо и да скроим по някой пъклен план за развитието на технологичното общество в България. Както обикновено, ако и вие сте наоколо – не се колебайте да кажете „здрасти“. Ще се видим там!

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Йордан Манов

Никога не е късно да станеш за резил... :)