Българските игри на Casual Connect 2018 в Лондон (които си заслужава да следим!)

Casual Connect е може би една от най-впечатляващите и полезни конференции, посветени на гейминга, създаването на игри за свободното време и всички сфери, които гравитират около тази толкова бързо развиваща се индустрия. Всяка година хиляди професионалисти от цял свят участват в конферентната част, обучителните панели и изложението за независими гейм студиа – Indie Prize, което тази година имаше и свое издание в рамките на българското networking събитие Game Dev Summit. Темите – толкова разнообразни и всеобхватни, включваха целия спектър на тази индустрия – от маркетинг и бизнес стратегии, esport, до методи за работа с инфлуенсъри и създаване на музика.

„Пътуващата“ конференция, която се провежда на няколко различни локации, включително в САЩ, Украйна, а през есента и в Сърбия, през своето пролетно издание бе домакин на четири игри от България. Екипът на technology.bg не пропусна и отпраши за Лондон, за да види от първа ръка как се представят родните game dev студиа. Представяме ви българските игри на Casual Connect 2018:

Lifeslide от Dreamteck

Българското студио, което спечели състезанието Game Dev Summit Indie Pitch, представи играта си Lifeslide – красива метафора за живота чрез различни символи. Например дърветата в играта постепенно порастват и колкото по-напред в живота пътешестваш, толкова повече се променя музиката и прекрасната вселена, създадена от студиото. Играта ще излезе първо за PC в Steam, а малко по-късно се очакват мобилни и конзолни портове.

Dreamteck, както подсказва името им, а и като ги опознаеш, са мечтатели, които работят упорито, за да сбъднат мечтите си! Студиото не е това, което хората си представят, когато им кажеш „гейм студио“. От малкия полуофис, полугараж на студиото често се чуват нечленоразделни звуци, крясъци и смях. Това е, защото трима добри приятели работят заедно там и преследват мечтата си – да превърнат това, което правят, в нещо голямо и световно признато…

„Casual Connect за нас беше това, което името предполага – нетуъркинг в неформална среда. Срещнахме се с много разработчици, изпробвахме техните игри и обменихме ноу-хау. Черешката на тортата обаче беше фактът, че се запознахме с китайски издател, който има интерес да издаде играта ни в Китай, както и това, че привлякохме вниманието на Oculus. Lifeslide ще има и VR версия!“

Това споделят от екипа на Dreamteck за участието си на конференцията, а ние им пожелаваме успех.

https://youtu.be/PwlK_EY7vps

Codename: Phantom от Red Fire Games

Ред Файър Геймс е създадена през лятото на 2017 г. от вътрешен екип разработчици на Империя Онлайн АД, като стартъпът създава забавни, висококачествени и шлифовани преживявания, базирани на солидна геймплей механика и аудио-видео презентация.

Основното ядро на екипа се състои от само 5 души, използват Unreal Engine 4 и разработват за платформите PC и PlayStation®4. Първият им проект е Codename: Phantom, номиниран за Indie Prize: игра във виртуална реалност, базирана на хибридна пъзел-стрелба, която подчертава тактическото и изобретателно мислене, както и постоянното и прецизно прицелване в мишена.

World of Myths от Rebellious

Rebellious, едно от любимите ни български студиа, които следим с интерес, представи своя текущ проект – World of Myths – онлайн картова игра (CCG), която променя традиционните битки, давайки повече контрол на играча. Отличителното в играта е, че няма битки между индивидуалните единици, а те атакуват и защитават като група. Очаква се играта да бъде пусната за ранен достъп през октомври, като всички, записали се на сайта отсега, ще получат различни бонуси за старта.

Game of Emperors от Imperia Online

Най-голямото българско студио за разработка на игри – Империя Онлайн АД, участва за пети пореден път на Casual Connect 2018. Тази година компанията бе сред номинираните за Indie Prize със своята най-нова стратегическа игра – Game of Emperors. Към момента заглавието е достъпно на уеб, в Steam, Facebook, Odnoklassniki и Google Play, а съвсем скоро ще бъде пуснато и в App Store.

Добрата новина е, че „Империя Онлайн“ бе избрана от AppLovin с още 8 независими разработчици, участвали в конкурса за специалната им награда! А тя е $2000 за мобилна реклама и отделен тридневен workshop (all-expenses-paid) за всеки екип в офиса им в Сан Франциско, така че това е следващото пътуване на екипа преди Gamescom.

Надяваме се да сте поне толкова ентусиазирани, колкото сме и ние. Очаквайте топ 10 на най-интересните игри, които видяхме на Casual Connect 2018 в Лондон. А дотогава, не забравяйте да се присъедините към нашата официална гейминг група – Гейминг Зона!

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Хелиана Велинова