Във Football Manager 2018 футболистите ще могат да се разкриват, като гейове

Във Football Manager 2018 футболистите ще могат да се разкриват като гейове

Football Manager безспорно се превърна в една от най-влиятелните спортни игри, а конкретно в света на футбола е истински еталон. Свръх реалистична, с огромна база от истински клубове и играчи, както и скаутска система, която е толкова добра, че дори елитни професионални кубове са готови да й се доверят. A oт 10-ти ноември, когато излиза новият епизод от поредицата на Sports Interactive, играта ще включва съвсем нова опция – футболистите ще могат да разкриват, че са гейове.

Football Manager – по-реалистична от живота

Помните ли как като деца си представяхме 2018 година? Летящи коли, колонии в космоса, близки контакти с извънземни цивилизации… Е, добре дошли в 2018 година, когато във Football Manager вашите дигитални футболисти ще могат да разкриват, че са гейове.

Гейм директорът на FM Маилс Джейкъбсън разказа какво е подтикнало разработчиците да включат тази опция пред BBC Sport. Според него във футбола и сега има много гей футболисти, но заради консервативността в този спорт те не смеят да се разкрият. От Sports Interactive вярват, че по този начин разчупват стигмата, която съществува около истинските футболисти с обратна сексуална ориентация.

„Част от причините да вземем това решение е, че и днес знаем, че има футболисти, които са гейове, но не смеят да си признаят“ – заявява Джейкъбсън пред BBC Sport.

И все пак е само опция

Естествено, тази опция няма да се появява при реални футболисти, а само при тези, които играта генерира изкуствено. Освен това от FM обещават, че това ще е съобщение, което мениджърите ще получават изключително рядко. Отражението върху отбора също няма да е особено значимо. Очaква се такъв ход да носи допълнителни малки приходи от нови фенове, идващи от гей общността. Не се разкрива дали ще има някакво негативно или позитивно отношение от страна на съотборниците. В допълнение -в страни, където да си гей все още е забранено (като Русия например), тази опция няма да присъства.

От Sports Interactive засягат и темата за Brexit. Във Football Manager 2018 можете да очаквате, че ако сте мениджър на Острова, някои футболисти биха се повлияли от статуса на Англия в ЕУ. Това е само един от многото примери как гейм индустрията в днешни дни не се страхува да засяга горещи теми от реалния живот. А когато говорим за Football Manager, реалният живот понякога върви няколко стъпки зад играта.

FM 2018 излиза на 10-ти ноември за Windows, Mac и Linux.

 

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Константин Георгиев

Войн на 90-те, тръгнал на последен поход срещу пълната безидейност и пошлост на днешната развлекателна индустрия. Дайте ми класически видео игри, екшън и хорър филми от 80-те и 90-те, постапокалиптична фантастика и ще ми станете най-добри приятели!