Facebook спира FarmVille в края на декември

Zynga изключва оригиналната си уеб игра FarmVille във Facebook в края на годината

Малък е шансът да не сте играли FarmVille, когато играта излезе преди повече от 10 години. Вероятно дори гаджето Ви е молило да му влезете във фейсбука за да оберете реколтата, да изорете земята и да засеете подходящи култури. Сега обаче, ако искате да съберете ябълките, по-добре побързайте. Facebook спира играта FarmVille. Новината не е съвсем неочаквана. Facebook заяви през юли, че от 31-ви декември спира да поддържа Flash игри.

Причината е, че именно на 31-ви декември 2020 година Adobe прекратява поддръжката на Flash плейъра. За плановете си да сложи край на плейъра, Adobe съобщи още преди 3 години. Както знаем, Chrome, Microsoft Edge и Safari блокираха Flash плейъра в браузърите си. Така или иначе, просто бе въпрос на време Adobe да решат да прекратят поддръжката му. Още повече, че смисълът му се загуби след излизането на HTML5.

Ако наистина не знаете FarmVille

Играта на Zynga стартира през 2009 г. и за по-малко от два месеца събра над 10 милиона активни потребители на дневна база. В пика на своята популярност около 30 милиона души играеха FarmVille ежедневно. Последваха мобилна версия и продължение, но те така и не уловиха магията на оригинала.

„Много малко франчайзи за видеоигри са докоснали толкова хора“,

заявява Bernard Kim, президент на Zynga. Той отбелязва, че от 2009 г. досега серията се радва на над милиард сваляния.

Играчите на FarmVille ще могат да правят покупки в приложението до 17 ноември, след което платежната му система ще бъде изключена. Все още можете да играете играта до 31 декември, след което тя ще се изключи окончателно.

Горе главата! От Zynga обещават, че скоро мобилната версия на FarmVille 3 ще бъде достъпна по целия свят. Българските потребители вече могат да я свалят от Google Play и App Store.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Атанас Георгиев

Обичам да следя новостите в областта на биологията, Космоса и технологиите. Това ми дава възможност да ги споделя с Вас, читателите на Technology.bg