Заглавна снимка на статията Canva придобива Affinity.

Canva придобива платформата за графичен дизайн Affinity

Поредната голяма сделка на пазара в IT сферата вече е факт. Едва ли има някой, който в днешно време да не е чувал за Canva. Ако някога сте търсили достъпен вариант за да си направите CV или пък някакъв вид колаж, най-вероятно вече сте попадали на безплатната онлайн платформа за графичен дизайн, Canva. Онлайн платформата за графичен дизайнн собственост на Canva UK Operations Limited, обяви че придобива Affinity. Това е един от най-използваните софтуери в последно време от графични дизайнери. Към днешна дата и двата инструмента са силно търсени и използвани от ентусиасти и любители в сферата на графичния дизайн. Освен това и двата инструмента са предпочитани и от много професионалисти. Това се дължи на факта, че са достъпни за обикновения потребител за разлика от скъпоплатените програми като Adobe Photoshop или Adobe Illustrator.

Canva придобива Affinity и се превръща в още по-силен инструмент.

В днешно време над 150 милиона потребителя в сферата на графичната обработка се възползват от достъпността на Canva и Affinity. Онлайн инструмента за графичен дизайн Canva се използва от много ученици по света, които изготвят своите презентации или различен вид графични произведения, без да се налага да инсталират допълнителни добавки или да използват трети програми. Affinity от своя страна се използва повече от професионалисти, на които им се налага да работят многослоеви композиции и да манипулират различен вид изображения. До момента знаем, че потребителите ще могат да правят шаблони, които да бъдат съвместими между софтуера и онлайн графичната платформа. Според главните изпълнителни директори на двете компании, сливането на двете компании ще в голяма полза за крайния потребител.

Благодарение на тази сделка, Canva продължава да се развива и да предлага все повече и по-достъпни услуги за своите потребители. След близо 2 десеителетия, онлайн инструментът се предлага в над 190 държави, като поддържа голям набор от езици. В езиковия пакет е включен и български език. Това е и една от причините по-малките ученици да използват онлайн платформата пред различни продукти на Adobe.

Малко повече за Affinity

Affinity от своя страна пък разполага само с 9 поддържани езика и е част от по-голямо семейство продукти за графичен дизайн, които включват Affinity Photo и Affinity Publisher. Ако искате да разберете повече за онлайн графичния инструмент, който предлага и възможността да обработвате видеа. Можете да прочетете повече за него в нашата статия.

Canva придобива Affinity, но какво ще се промени за крайния потребител, все още не е ясно. Ако искате да сте в течение с последните новини в тази сфера, заповядайте при нас в Технологичното общество на България.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Николай Николов

Занимавам се с компютърни технологии от 7 годишен. Завършил съм средно образование с профил информатика и информационни, а интересът ми е Game Development. Обичам градивната критика, като много често давам такава.