Лого на SSD производителя Edge Memory

Компанията EDGE Memory стъпва на SSD пазара

На световното изложение CES2017 американската компания EDGE Memory показаха своите нови SSD продукти. С това те стъпват на пазара, който в последно време е разпределен от гиганти като Samsung, Intel, Kingston, Sandisk и други пионери в индустрията. По първоначални данни, гамата от продукти ще включва традиционни 2.5 инчови SATA дискове с различни скорости и капацитет. Към тях ще се присъединят и набиращите популярност M.2 дискове, използващи PCIe-базирана връзка за по-бързи скорост и мигновен достъп.

Много хора може би не са срещали тази компания преди. EDGE Memory доставя флаш-базирана памет на корпоративно и индустриално ниво. Американският производител е част от индустриалния флаш пазар от над 30 години. Продуктите им включват предимно памети за сървъри и индустриални суперкомпютри.

SSD предложения от EDGE Memory

С тази гама продукти, EDGE Memory вече става част от потребителският пазар за SSD продукти. Въпреки че все още няма обявени цени и дата, на която ще можем да видим техните дискове – имаме информация относно спецификациите им. Според това, което е обявено, можем да предположим, че компанията се цели в по-скъпият, но надежден и бърз сектор от индустрията. 2.5 инчовите версии ще предложат до 2 терабайта място и 2 разновидности на NAND технологията. От EDGE Memory обявиха, че ще разчитат на 3D NAND флаш технология за всичките си модели. Ще предложат варианти както с по-бюджетните TLC клетки, така и с по-издръжливите и бързи MLC клетки.

По-голям интерес подбужда M.2 частта от новите им продукти. Според производителя малките, но изключително бързи „стикчета“ ще съдържат 3D MLC NAND технология, PCIe 3.0 връзка и новото поколение NVMe 1.2 протокол за комуникация. Това би трябвало да означава, че ще видим едни от най-бързите и добре представящи се дискове до сега. Интересни остават въпросите относно небезизвестното прегряване на M.2 PCIe дискове и спадовете на скоростите в следствие на това. Тепърва ще видим тестове и отзиви от продуктите на EDGE Memory на потребителският пазар.

 

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивайло Янев

Технологичен ентусиаст, който обожава теми като Local и Cloud Storage, IoT, компютърни конфигурации, модове, компютърни и конзолни игри и всякакви странни и полезни джаджи.