eBay Academy първо в България

Български бизнеси ще се научат да продават глобално благодарение на обучение от eBay

  • България е първата страна, която се възползва от програмата eBay Academy
  • Компаниите ще бъдат обучени на български език от водещ български продавач в eBay и ще получат редица предимства, които да им помогнат да започнат да продават веднага
  • Повече от 50 български компании ще могат да достигнат до 159 млн. клиенти на 5 континента

На 27 октомври eBay стартира новата си програма eBay Academy, която ще се проведе в България. Едномесечното обучение ще предостави практически опит и ще помогне на българския малък и среден бизнес да създаде и развие свой онлайн магазин на платформата. Българските компании ще придобият специфични за страната ни знания за това как да стартират глобалната си дейност на платформата eBay и да успеят. Те ще получат практически съвети за подобряване на обслужването на клиентите, за управление на обявите, логистика, управление на поръчки, както и маркетингови инструменти за увеличаване на продажбите. В допълнение към практическото ноу-хау, участващите фирми ще получат висок кредитен рейтинг, персонализиран план за растеж и други предимства, които да им помогнат да увеличат продажбите от самото начало.

Какво включва eBay Academy?

Повече от петдесет местни фирми ще вземат участие в първото издание на eBay Academy. Те са избрани въз основа на строги критерии като силен експортен потенциал и портфолио от над 100 артикула, които могат да се продават онлайн. До края на програмата бизнесът трябва да има работещ онлайн магазин, достигащ над 159 млн. клиенти на 5 континента.

Целта на тази единствена по рода си програма е да повиши популярността и износа на произведени в България стоки, подпомагайки както собствениците на бизнеси, така и българската икономика като цяло. Програмата е напълно безплатна за участниците. Основен обучител в сесиите е посланикът на eBay в България, г-н Стефан Ташев – който е успешен продавач на платформата eBay. Той продава автомобилни части чрез eBay по целия свят повече от 10 години. „Онлайн търговията помага на малкия бизнес да се развива. И все пак не всеки собственик на бизнес знае как да се възползва максимално от предимството, което електронната търговия може да предложи. Тук идва ролята на eBay. Уверен съм, че участниците в програмата ще станат успешни български износители благодарение на тази програма и допълнителните ползи, които тя предоставя на фирмите”, коментира г-н Ташев.

Академията eBay е наследник на много успешната програма Export Revival, която се проведе на много места по света, включително в българския град Пловдив през 2019 г. В последствие eBay получи много запитвания от местни малки и средни предприятия за провеждане на обучения и в техните населени места. В резултат от това бе създадена eBay Academy. И въпреки че пандемичната ситуация възпрепятства организирането на местни офлайн обучения, онлайн форматът дава възможност да се включат по-голям брой участници от различни региони на страната.

Какво получават участниците в eBay Academy?

Българските малки и средни предприятия, подобно на бизнеса по целия свят, срещнаха много предизвикателства по време на пандемията и много от тях се обърнаха към онлайн продажбите и износа, за да създадат нови потоци от приходи в момент, когато физическите магазини бяха затворени. Ето защо днес, повече от всякога, е от съществено значение за бизнеса да продава онлайн.

Алон Пастър, ръководител на отдел бизнес развитие за глобални развиващи се пазари в eBay, заяви: „България е ключов пазар със силен растеж и потенциал за износ. Ето защо искаме да насочим усилията си, за да помогнем на местния бизнес да се утвърди в нашата платформа и да продава повече, като стартираме специална програма за българските предприемачи. България е първият пазар, на който се провежда eBay Academy, тъй като тази страна е един от ключовите участници във формирането на GMV (общия обем на продажбите) в развиващите се европейски пазари. Кризата с COVID доказа, че само силни фирми със силно дигитално присъствие могат да постигнат необходимото ниво на устойчивост, което ще гарантира стабилен растеж, така че да се развиват успешно дори в такава трудна среда. Ние от eBay сме тук, за да помогнем, като улесним достъпа до глобалния пазар и предоставим равни икономически възможности за продавачите от по-малките пазари.“

Това е първата eBay Academy в България и много вероятно ще има нови издания през 2022 г. и следващите години. Така че всички онези фирми, които този път не бяха приети в програмата, както и много нови кандидати, ще могат да участват в следващите издания. Нещо повече, след стартирането си в България, поради силния отзвук и многото желаещи да участват, eBay обмислят да повтори този модел на обучение и на други пазари, като Литва, Гърция и др.

За eBay

eBay Inc. (Nasdaq: EBAY) е глобален лидер в онлайн търговията, включващ платформите Marketplace, StubHub и Classifieds. Ние свързваме милиони купувачи и продавачи по целия свят, като даваме властта в ръцете на хората и създаваме възможности за всички. Основана през 1995 г. в Сан Хосе, Калифорния, eBay е един от най-големите и оживени пазари в света, на който могат да бъдат открити стойностни и уникални експонати. През 2019 г. eBay предостави възможност за реализирането на брутен обем от стоки за 90 милиарда долара. За повече информация относно компанията и нейното глобално портфолио от онлайн марки, посетете www.ebayinc.com.

Бихте ли се записали в eBay Academy? Споделете Вашето мнение с нас в нашата фейсбук група – Технологичното общество на България.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивелина Георгиева

No matter how far you run, you can never truly escape, everything catches up to you at the end and when it does, it usually kicks your ass.