Заглавна картинка на статията "Новите монитори от Philips и AOC"

Новите монитори от Philips и AOC

Philips са един от лидерите на пазара за монитори в световен мащаб. Тяхното качество и дизайн са добре познати на широката публика и са често първият избор на потребителите. На 20 юни видяхме и какво ще ни предложи производителят в идните месеци. В клуб Мотто в София, Philips представи най-новите попълнения в широката си гама продукти. Там видяхме различни монитори с марките Philips и AOC, вариращи от широкоекранни, през извити, до високочестотни. Видяхме как с тяхна помощ геймъри, дизайнери и други професионалисти могат да подобрят работата си и да улеснят ежедневието си.

Philips и AOC в действие

В чудесна атмосфера и с питие в ръка започнахме презентацията. Сцената зае Мартин Лечев, представител на MMD (лицензиран партньор на Philips). Той поговори за тенденциите на пазара и това как Philips вижда бъдещето си в тях. По негови думи, нуждата от по-добра резолюция, по-висока производителност, по-добър дизайн и по-високи скорости на обновление заемат все по-ключова роля при избора на монитори. Това се случва не само на пазара при професионалисти, но и при ентусиасти, геймъри и други. Мартин подчерта лидерската позиция на Philips на пазара. По негови думи, хората, които са ангажирани с по-продължителна работа пред монитора, имат нужда и желание за по-добри продукти, които ще подобрят удобството и качеството на работата. Новите модели имат за цел тъкмо това.

На сцената видяхме и кратки презентации на трима професионалисти. Специалисти от дизайнерското студио Скабрин демонстрираха работата си на екран с подобрена резолюция и цветова гама. Калин Йорданов, брокер във финансова къща Карол, показа своите нужди към екраните в неговото ежедневие. За него широкоекранните извити монитори са добра алтернатива на многомониторните конфигурации на работното място.

Ето малко снимки от събитието:

Продуктите, които видяхме

В събитието, естествено, бяха включени и демонстрации на част от новата гама продукти. По масите бяха разположени различни монитори, на които гостите имаха възможност да се порадват и разгледат отблизо. Ето и по-интересните от тях:

AOC PDS241 (Porsche design)

Вдясно от входа ни посрещна едно малко бижу. Малко, защото по размери наистина отстъпваше пред големите зверове по другите маси, но за тях след малко. PDS241, макар и малък, се отличаваше значително със своя дизайн. Според водещия компанията е разработила продукта съвместно с Porshe Design за постигането на един наистина впечатляващ резултат. Мониторът е с размери 24 инча, тристранен „безрамков“ AH-IPS панел, асиметрична метална стойка и е изключително тънък. При него видяхме как HDMI входа и захранването са комбинирани в едно и излизат от самата стойка, без да има нужда от каквито и да било кабели към самия монитор. Панелът разполага и с технологията AOC SuperColor WCG, която осигурява по-обширна цветова гама.

AOC AGON AG251FZ

В близост до бижуто от Порше видяхме и един от малкото модели на пазара с висока честота на опресняване. Моделът AGON AG251FZ разполага с впечатляващите 240Hz, 1 милисекунда време за реакция и технологията Adaptive-Sync. Всичко това е разработено с мисълта за геймърите. Подобни монитори наистина изпъкват при shooter игрите, където всяко движение и размазване по екрана може да е фатално. Пред нас бе направена демонстрация с CS:GO и това как монитора се справя с динамиката на играта. Той разполага и с отделен контролер, чрез който можем да настройваме екрана според нашите нужди, без дори да го докосваме.

AOC C3585FQ

Геймърите в залата имаха възможността и да видят монитор със скорост на опресняване 160Hz и извит екран. Моделът C3585FQ на AOC предлага радиус от 2000 милиметра, което го прави един от най-извитите екрани на пазара. Благодарение на това потребителят може се потопи в картината по-пълноценно. Моделът разполага с технологията Adaptive-Sync и Wide Full HD резолюция от 2560×1080 пиксела. Екранът показа завидно качество при демонстрация на играта Rise of the Tomb Raider.

Philips 328P6VJEB и Philips BDM4037UW

Феновете на 4K гейминга и нуждата от подобни екрани за работни цели също не останаха с празни ръце. На една от масите видяхме и моделът 328P6VJEB. Това е монитор с високопроизводителен панел. Той ни предлага UltraClean 4K UHD резолюция, която е подходяща както и за професионалисти, така и за геймъри. Продуктът бе представен като подходящ за хора, които работят с CAD софтуер, 3D моделиране и големи таблици за анализиране.

В съседство бе разположен 40 инчовото чудовище BDM4037UW, ковто предлага 4K UHD LCD дисплей с функция MultiView. Това е най-големият извит 4K дисплей на пазара, който разполага с Ultra Wide Color технологията, покриваща 85% от NTSC стандарта.

Philips 349X7FJEW

Не на последно място ще обърнем внимание на модела 349X7FJEW. Този продукт е от новата X-линия на марката Philips. Той разполага с извивка от 1800 милиметра, UltraWide QHD 3440×1440 резолюция и панорамен формат от 21:9. Мониторът разполага с цветови спектър с покритие на 117.3% sRGB. Това позволява на ентусиасти и професионални фотографи да подобрят работата си на машините.

Събитието продължи до края с интересни разговори между гостите, изпробване на мониторите и добър кетъринг. Очакваме и в най-скоро време да видим тези продукти на пазара. Бихте ли ползвали някои от тези шедьоври в ежедневието или работата си?

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивайло Янев

Технологичен ентусиаст, който обожава теми като Local и Cloud Storage, IoT, компютърни конфигурации, модове, компютърни и конзолни игри и всякакви странни и полезни джаджи.