Frank Azor работи за AMD

Франк Азор работи за AMD

Франк Азор – съсъздателят на Alienware в Dell, е с нова титла.Имаше слухове, че AMD ще го привлекат, но компанията беше отказала да коментира официално по въпроса. Е, вече е официално – Франк Азор работи за AMD. Наред с новите си процесори, графични карти и нов чипсет  AMD привлича и големи имена в индустрията. Очевидно е, че червеният отбор не са готови да се откажат, а дори напротив – искат да водят бранша!

Франк Азор работи за AMD, но какво ще прави точно?

 

Официалната му титла ще бъде “Corporate VP, Chief Architect Gaming Solutions”, но каква е задачата на един Corporate VP, Chief Architect Gaming Solutions в рамките на AMD? Знаем, че една от основните му задачи ще бъде да подобри крос-платформените позиции на компанията (PC-конзоли-облак). Задачата може да звучи проста, но няма да е никак лесна. Продуктовото портфолио на AMD включва semi-custom чипове, Ryzen процесори и Radeon и Instinct графични карти, да не говорим и за цялата им софтуерна дивизия.

Малко информация за Франк Азор

Frank Azor работи за AMD
LinkedIn профила на Frank Azor.

Франк е съсъздател на Alienware и като такъв е всеизвестно име в гейминг средите. Новината и привличането му към AMD са от изключителна важност независимо от таланта му. Patrick Moorehead от forbes.com разкрива, че Франк Азор му е споделил стойността на целия гейминг бизнес на Dell. Цифрата е впечатляваща – меко казано $3 милиарда долара. Може би имате нужда от някаква точка за сравнение? Какво ще кажете за Razer? Според думите на самия Patrick Moorehead, Razer Inc. изкарват по $500 милиона долара годишно. Виждате защо човекът, държан отговорен за цифрите на Dell в гейминга, е важен, нали?

Цифрите настрани, Франк Азор е с огромен опит в гейминг сферата и познава както пазара, така и потребителите в него, а именно – геймърите. Сигурни сме, че подобна персона ще намери с какво да допринесе за AMD, но отвъд това, таймингът на тази промяна е от изключителна важност.

Все още има време до края на 2019 г., а не е ясно точно кога през 2020 г. ще видим новите конзоли и действителните последствия от всички ключови партьорства на AMD от тази година. Това са добри новини, както за Frank, така и за AMD. Повече време за аклиматизация и пренасочване на фокуса правят нещата още по-вълнуващи. Всички сте виждали рекламните материали на Alienware, нали? Готови ли сте за новото лице на AMD в света на гейминга?

Пожелаваме успех на Франк Азор! Макар задачата му да не е никак лесна, Alienware са изключително добре познато име в света на гейминга, така че пожелаваме същото и на AMD!

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Кямил Насуф

Likes computers, flowers, hummus, table tennis and writing.