Star Wars Battlefront II

Disney с отговор по темата Star Wars Battlefront II

След като EA и DICE нагорещиха темата относно Star Wars Battlefront II, фенове апелираха Disney и Lucasfilm да реагират по някакъв начин. Някои искаха да се отнемат правата на EA и DICE да работят върху Star Wars игри. Това принуди Disney и Lucasfilm да подкрепят решението на EA и DICE да премахнат изцяло микротранзакциите от типа lootbox-ове на този етап. Поредицата от действия в грешна посока на EA продължават. Припомняме, че те изостриха вниманието към себе си със затварянето на Visceral и нежеланието си да се вслушат във феновете. Продължиха с нескопосан опит на CEO-то Andrew Wilson да „оправдае“ това затваряне и „Pay to Win“ елемента в Star Wars Battlefront II. И стигнаха дотам, че направиха прогресията в играта без вкарване на пари още по-трудна!

EA Star Wars Battlefront II

Disney и Lucasfilm за Star Wars Battlefront II

Говорител на Lucasfilm е съобщил пред Washington Post, че компанията застава зад решението на EA да премахнат временно микротранзакциите. Според неназовани източници, близки до Disney, решението е взето от Jimmy Pitaro, един от директорите в Disney. Той е информирал EA, че Disney са изключително разочаровани от негативната кампания, която се разразява срещу играта. В допълнение – те са притеснени, че тя може да се прехвърли и срещу предстоящия филм от Star Wars сагата. От Disney и Lucasfilm не са обсъждали възможността да отнемат правата на Electronic Arts да работят върху Star Wars игри.

Wall Street: „Геймърите не плащат много за Star Wars Battlefront II.“

Според Evan Wingren, финансов аналитик от Wall Street, геймърите не плащат много за Star Wars Battlefront II. Той обяснява, че сумата от 60 долара за игра е напълно нормална, сравнено с цените на други подобни заглавия. В допълнение той казва, че цената на час на играта е по-малка от други забавления, като телевизия и филми. По негови сметки това е щяло да бъде така, дори ако геймърите плащали по 20 долара за lootbox-ове всеки месец. Неговите анализи показвали, че игрите са прекалено евтини и има всички предпоставки за вдигането на цените им. Накрая Evan Wingren казва: „Ако сте фен на Star Wars и обичате игри, пропуснете филма и играйте Star Wars Battlefront II!“.

Комисията за залагания в Белгия: „Lootbox-овете, които се купуват с пари, са хазартни игри!“

Преди седмица съобщихме, че комисията за залагания и хазартни игри в Белгия започва разследване по темата с lootbox-оветеПо-рано започна подобно разследване и във Великобритания, след петиция от хиляди граждани и геймъри. За разлика от британската комисия, която все още не е излязла с официална позиция, тази в Белгия вече има такава. Според комисията „смесването на пари и зависимост е хазарт“. А „смесването на хазарт с игри, особено такива, достъпни за деца и непълнолетни лица, е опасно за душевното здраве на децата“. Те са твърди в позицията си, че lootbox-овете, които се купуват с пари, са хазартни игри и искат подобни практики да бъдат забранени не само в Белгия, но в целия ЕС. Нещо, за което предупредихме като вариант в новината, че британската комисия се е самосезирала по въпроса.

Lootbox

 

Поредна институция скочи срещу lootbox-овете

Преди няколко дни се роди прясна новина, свързана със Star Wars Battlefront II и lootbox-овете. След като няколко държави обявиха разследвания по темата за lootbox-овете, представител на щата Хавай в долната камара на конгреса на САЩ се изказа против „новото казино с мотиви от Star Wars„. Chris Lee настоява непълнолетните деца, които имат достъп до подобно съдържание в играта, да бъдат защитени. Конгресменът явно е фен на сагата Star Wars, защото той обобщи цялата практика с микротранзакциите така: „It’s a trap!„. Той напомни, че има щати, в които хазартът е забранен, както и такива, в които той е разрешен, но само за лица над 21 години.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Николай Раянов

Любител на игрите, филмите и новите технологии. Колидер на Gaming отбора. IT Project Manager в работно време. Повече за мен може да научите от профилите ми в социалните мрежи.