Сериал за Loki (Локи) по Disney+ на 9 юни

Да се създаде сериал за комиксов антигерой като Loki в централната роля е голяма стъпка за Марвел Синематик Юнивърс. Поредната любопитна идея, осъществена от Дисни и Марвел Студио. Първата им съвместна работа беше сериалът  WandaVision (Уанда Вижън) с премиера на 15 януари 2021 г. 

Финален трейлър на първи сезон:

Loki (Локи) – Описание

  • Премиера: 09 юни
  • Сезон: 1
  • Жанр: приключенски, фантастика, екшън
  • Режисьор: Кейт Хирън
  • Сценарист: Майкъл Уалдрън
  • Главни актьори: Том Хидълстън, Оуен Уилсън, Гуду Мбата Рау, Юми Мосаку, София Ди Мартино и др.
  • Премиера: 09.06.2021 г.
  • IMDB:

Ако някой – в случая Локи –  е променил историята или се опитва да промени бъдещето, се привиква като престъпник в централата на мистериозна организация, която борави с времето. Това е бюрократична институция, която определя какво се е случило в миналото, какво се случва в настоящето и какво ще се случи в бъдещето.

Майкъл Уалдрън е главен сценарист, изпълнителен продуцент и двигател на шоуто. Той също потвърждава интереса на Marvel Studios да създаде цяла поредица, която изследва характера на Локи. Например, какво прави човек добър или лош, какво го определя като герой или злодей? За Уалдрън идеята е да създаде „голямо, лудо, забавно приключение във времето“, което да изследва от нова гледна точка Локи и обкръжението му.

Уалдрън подчертава – чрез перспективата на времето и реалността ще се разгледа самоопределянето на Локи, на собствената му идентичност. Включването на организация, която контролира на времето и времевите линии, поставя Локи извън зоната му на комфорт. Организацията го кара да се конфронтира със ситуацията и да погледне на себе си все едно се гледа в огледало.

Относно времевите линии

Скоро ще разберем дали периодите от времето в поредицата ще следват времевата линия на досегашните филми на Марвел за Тор и Локи. Намеква се, че повечето времеви линии в сериала ще бъдат такива, каквито не са били представяни досега.

Loki (Локи) – официален трейлър

Фокусирани върху Богът на измамата, сериите са част от филми и телевизионни сериали, продуцирани от Марвел Студиос, базирани на комиксовите герои на Марвел. Те трябва да бъдат пуснати между 2021 и 2023 г.  – радост за феновете!

Ние от КиноЗона сме заинтригувани как ще бъдe доразвит образа на Локи в сериала и какви нови сюжетни линии ще има. Кои ли ще са новите герои, които ще се появят в обкръжението му? Предстои да разберем на 9 юни по Дисни + .

Идеята зад Loki (Локи)

Изпълнителният директор на Disney потвърждава през ноември 2019 г., че ще има сериал на Марвел, фокусиран върху Локи.  Причината да изберат този персонаж е, че той е на хиляди години и сериите за него ще запълнят празнините, относно историята и приключенията му. Поредицата ще изследва какво е правил през дългия си живот. Ще заложи на нови отношения с нови герои. Един от тях е Мобиус М. Мобиус – в ролята Оуен Уилсън.

Кой е Локи?

Комиксов герой на Марвел, базиран на скандинавско митично същество. Богът на измамата, както е известен, напълно отговаря на името си. Хитър, коварен, манипулативен и с остър ум. Ненадминат в пакостите, които създава, благодарение на импулсивността си. Научил се на изкуството на магията, Локи е блястящ в трансформациите си – кактов хора, така и в животни.

Том Хидълстън – актьорът зад Локи

Хидълстън, който играе Локи във филмите „Отмъстителите: Война безкрай“ (2018) и „Отмъстителите: Краят на играта“ (2019), бил във възторг след като научил за плановете за сериал по темата. Най-вече го заинтригувала възможността да представи героя по различни начини и развие идентичността му, да има възможността да се самоопознае чрез трудните ситуации, в които попада. Хидълстън е и изпълнителен продуцент – нещо нормално в днешно време за актьор в главната роля.

Малка бележка: Хидълстън е помагал на Оуен Уилсън да се подготви за ролята на Мобиус. Обяснил и показал важни моменти от продукциите на Марвел и конкретно на „Отмъстителите“. Уилсън споделя, че всички тези уроци са му били много полезни. Героят му Мобиус е аналитик от Мистериозната бюрократична организация, която оперира с времето.

В сериала той дори влиза в словесна „схватка“ с Локи.

Външният вид на Мобиус прилича на редактора на Marvel Comics, Марк Груенвалд – най-добрият експерт за героите на Marvel.

Заснемане, екип и бъдеще на сериала

Снимките на сериала, които са започнали януари 2020 г., бяха спрени през март, заради пандемията. Възстановени са септември 2020 г. и завършват декември същата година.  Снимачни локации са Атланта, САЩ и Лондон. Първият сезон ще бъде от шест епизода. Режисьор е Кейт Хирън, която се присъединява към екипа след Майкъл Уалдрън – главен сценарист и главен излълнителен продуцент на шоуто. През януари 2021 г. беше обявено, че британската композиторка Натали Холт е написала музиката за сериала.

Освен Том Хидълстън и Оуен Уилсън, в актьорския екип влизат също:

  • Гуду Мбата Рау – в ролята на Рейвона Лексус Ренслейър, член и един от съдиите на Организацията, която контролира времевата линия.
  • Юми Мосаку – в ролята на Ловец В-15, член на Организацията.

Вторият сезон е в процес на създаване, с работно заглавие: „Архитект„. Снимките ще започнат през януари 2022 г.

Говори се, че онлайн игрите на Fortnite  в близко бъдеще ще добавят нов герой, по-точно антигерой – Локи.

**********

Надяваме се, че макар и кратка, информацията, относно сериала, ви е била полезна. Ние от КиноЗона се ангажираме да добавим всяка новина, която излезе във връзка със сериите. Коментирайте и споделяйте всичко за поредицата, което ви вълнува в нашата фейсбук група. Очаквайте Loki (Локи) на 9 юни по Disney+ .

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Надежда Златева