Начало / Кино и TV / Дани и Монти – Popcorn Movies BG
Дани и Монти - Popcorn Movies BG

Дани и Монти – Popcorn Movies BG

Днес ще Ви запознаем с две момчета, които са отдали голяма част от страстта и времето си на киното, сериалите, комиксите и всичко интересно в тази насока. Дани и Монти са основните двигатели зад уебсайта Popcorn Movies BG. От нашите скромни впечатления, можем смело да кажем, че те са олицетворение на доброволческия дух, амбиция и отдаденост към нещата, с които се занимават. Именно тези тяхни предимства и възгледи бяха причината да се запознаем, а кратко след това – да се присъединят към нашата общност.

Здравейте и добре дошли, приятели. Разкажете ни накратко за себе си?

Дани:

Аз съм Данаил Найденов – почти на тридесет, но нося душа на тийнейджър и май винаги ще съм така, или поне така си го представям. В моментите, в които не се отдавам на прекрасното ми семейство, се занимавам с кинокритика, гледане на филми, четене на книги и нърдия. Хобитата ми са изцяло свързани с киното, а когато не слушам Ханс Цимер, Енио Мориконе или Джон Уилямс, предпочитам да надувам слушалките с всякаква музика, която не съдържа в себе си балкански и ориенталски мотиви.

Монти:

Аз съм Николай Атанасов, или по-познат като Монтеро. Батко съм на Дани с малко, но пък имам супергеройски ген и изглеждам младолик, ха-ха. Хобитата ми от малък, които се превърнаха в професия, са фотографията и кинематографията.  Освен това обожавам да гледам филми,  да слушам филмова музика… Остава ми и свободно време за настолни игри, на които с моята приятелка сме луди фенове и колекцията ни се множи прогресивно. Няма да споменавам за колекционерската мания на тема комикси, енциклопедии и книги, защото тази нърдия тече в кръвта на всеки истински фен.

Коя е техниката/технологията, без която не можете?

Дани:

Лаптоп, смартфон с много включени гигабайти мобилен интернет и блу-рей плеър. Не си представям, че ще отида някъде и няма да нося този антураж с мен.

Монти:

Не мога без киното. Не мога да ви опиша какво чувствам, когато вляза в киносалона и пред мен се открие бялото платно, и звукът, и магията, която всеки път ме отвежда в един друг свят. А, не мога и без камерата си…това май беше ясно.

Какво мислите за доброволческите инициативи в България?

Дани:

С оглед на манталитета на голяма част от нацията ни, на доброволчеството все още се гледа с насмешка и пренебрежение. Много по-хубаво му е на бай Ганьо да пие ракия по потник и боксерки, да гледа мач от националното първенство и да нашамари жена си за бавното рязане на салатата, отколкото да направи нещо по своя инициатива и да помогне за дадена кауза, било тя широко обществена или на микро ниво. На никого няма да му стане по-лошо, ако организира едно елементарно почистване на градинката пред входа, например. В развитите страни се гледа на доброволчеството с много добро око, а подобни действия оказват изключителен плюс в CV-то. Виждам обаче, че много млади хора напоследък осъзнават колко е нужно да дават личен пример, така че бъдеще за такива инициативи има, стига да се гледа по-далеч от чинията с домати.

Монти:

Такива инициативи са нужни на нашето общество, както и на всяко такова по света. Нужни са, защото дават надежда, че съществува добро в обществото ни! Тези инициативи са и един чудесен пример за младото поколение и учат хората на съпричастност и добродетелство. Подкрепям такива мероприятия и с удоволствие участвам в тях!

Имате ли лични проекти? Какви са те?

Дани:

Личният ми проект е popcornmoviesbg.com. Стартирах преди няколко години като блогър, но впоследствие надминах това ниво и сега вече има един доста стабилен уебсайт, който продължава да се разпростира и да привлича нови членове, които имат желанието да се включат. Тази година премина и първият официален стаж на студент от СУ, а през следващото лято ще пусна и програма за повече стажанти, на които им се пише за кино.

Монти:

Както споменах по-горе, страст са ми фотографията и видеозаснемането. В портфолиото си имам награди от международни фотографски конкурси и една супер фън изложба. Снимам официални бекстейдж клипове за имена като Лили Иванова, Васил Найденов, Васко Василев, Люси Дяковска и Любо Киров. През новата година планирам реализирането на Montero Studio.

Имате ли впечатления от Technology.bg? Какви са те? Не ни жалете ако са негативни.

Дани:

Хубаво е, че толкова много хора са обединени от такъв проект, какъвто досега не е правен. Всички тех-гийкове трябва да почерпят, че има портал и общество, които обединяват толкова много теми и дискусии.

Монти:

Аз също подкрепям казаното от Дани и си признавам, че до този момент не бях запознат с този смел проект. Мога да ви пожелая успех, защото всяко ново начало е трудно, но вие доказвате, че е възможно много на брой талантливи хора, обединени от една обща страст, да създадат едни успешни онлайн портал и общество, на изцяло доброволческа основа.

Коя/кои са любимите Ви книги?

Дани:

В едно интервю наскоро споменах, че за мен „Кръстникът“ на Марио Пузо е повече от Библия. Там говорих и за други книги, които силно са ми повлияли, но пропуснах да спомена най-любимата си детска книга, а именно „Три повести за Карлсон“ на Астрид Линдгрен, така че и нея я слагам тук.

Монти:

Аз бих сложил под общ знаменател всички комикси. Може би това е така, защото още в моето детство се увлякох по рисуваните цветни истории. Комиксите оживяваха в съзнанието ми и отнасяха въображението ми до далечни предели. Дори и сега, на 31 години, детето в мен продължава да фантазира всеки път, когато отваря тънките книжки.

Колко време е нужно за създаването на един подкаст и каква е организацията около него?

Дани:

Снимките на един епизод ни отнемат цял ден, като предварително е избран филмът е и подготвен сценарият. С него се занимавам аз, а Монти е по техническата част след това. Живеем и в различни градове и това също оказва влияние, но все пак той може да сподели повече за това колко време му отнема, за да си направи магическия монтаж.

Монти:

Да, благодаря на Дани. Цялата идея с подкаста започна на шега през лятото до един басейн и няколко студени бири. Какво да ви кажа… две „луди” глави се срещнаха. Ние, като филмови фенове, сякаш говорим на един език и така решихме да започнем този проект. В пилотния ни епизод комбинирахме представянето на арт книгата на „Spider-Мan: Homecoming“ и нашите ежедневни разговори относно филма. Определено не си давахме сметка с какво се захващаме. Всеки следващ епизод започнахме да подготвяме по-детайлно и по-отговорно. Друг е въпросът, че да имаме и най-добре написания сценарий, то понякога не  го следваме, ха-ха! Винаги се стараем да подкрепяме споделената информация или личните си мнения, с конкретни снимки и видеа, но това понякога отнема доста техническо време. Аз може да правя магическите монтажи, но Дани е „виновникът” и човекът, който ми се довери. Пожелавам си още много филмови подкастове с него! ( P.S. Дани, виж какви мили думи казвам за теб… Очаквам подарък за Коледа!)

Дани:

Добре. Обещавам да ти подаря своя снимка от банята.

Кой е любимият Ви кино/комикс/игрови герой?

Дани:

При мен са много, но на такъв въпрос винаги бих отговорил с Вито Корлеоне (Марлон Брандо) от „Кръстникът“, Ники Санторо (Джо Пеши) от „Казино“, Макс Кейди (Робърт Де Ниро) от „Нос страх“ и Дарт Вейдър от „Междузвездни войни“. От комиксите харесвам Върколака, а игри не играя. Така и не се научих да съм геймър.

Монти:

Ох, стреснах се от отговора на Дани, защото в бързината прочетох, не Ники Санторо, а Фики Стораро, хаха. В първото си интервю за Popcorn Movies BG Дани ме беше попитал на кой супер герой искам да приличам. Ето, сега и на вас отговарям – това е Спайдър-мен. Един супергерой, с когото съм отраснал, а и виждам в днешно време,колко малки деца му се възхищават. Представям си един ден, когато ми се роди дете, и си купя костюм на Спайдър-мен, детето ми ще казва на децата в градината – „Знаеш ли, че татко ми е Спайдър-мен?” – и ще се гордее. Може би това е някаква мечта.

Благодарим Ви за интересната дискусия, приятели!

За да приключим подобаващо това интервю, искаме да Ви споделим за реализацията на една обща идея, която вече беше на в ход на своето развитие, а с участието на Дани и Монти вече е факт и набира все повече популярност.

Това е КиноЗона – Facebook групата, която цели да събере всички любители на кино и тв индустрията на едно място, а заедно с тяхна помощ да подпомогнем развитието им в България.

КиноЗона - Фейсбук групата за всичко, свързано с Кино и ТВ

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Йордан Манов

Никога не е късно да станеш за резил... :)