Начало / Гейминг / Gearbox прекратиха Bulletstorm партньорството си с G2A
Gearbox Bulletstorm

Gearbox прекратиха Bulletstorm партньорството си с G2A

Кой не обича аромата на малък, симпатичен корпоративен скандал в бодрото утро? Наистина, ако има нещо, с което да запомним изминалата седмица, то това трябва да са изцепките на всемогъщите капиталистически гиганти. Както често се случва в корпоративния свят, те нямат ни най-малка представа какво са объркали – до последния момент. В полета на United Airlines китайски пътник беше набит и извлечен между седалките, след като отказа доброволно да освободи мястото си за служител на авиокомпанията. Е, да му мислят хората, които пътуват със самолет. Нас, клавиатурните туристи, седмицата ни изненада с нещо по-различно.

Gearbox

Първото официално партньорство на G2A с AAA разработчик пропадна

Gearbox прекрати партньорство си за разпространение с G2A във връзка с remaster-a на играта си Bulletstorm: Full Clip. Това се случи, след като небезизвестният критик на видео игри Джон „TotalBuscuit” Бейн обяви, че повече няма да покрива игрите на Gearbox заради асоциирането им с G2A. От няколко години циничният британец обвинява сайта за продажба на ключове за игри в порочни и сенчести практики. Мнението на TB беше възприето от фен базата му и Gearbox получиха достатъчно значителен интернет шамар от своите последователи във Facebook, за да се свържат директно с Бейн. Те поискаха от него конкретни доказателства за обвиненията му относно G2A. А за този момент Джон се беше готвил повече от две години.

The Cynical Brit

След като представи на Gearbox доказателства и примери, които е събирал през последните няколко години, TotalBuscuit успя да промени мнението на Gearbox и донякъде да спаси интернет репутацията им. В последващо видео, което можете да гледате тук, Бейн споделя с аудиторията си резултата, който двудневната му комуникация със Стив Гибсън, ръководител „Публикуване“ на Gearbox, е дала.

В резюме исканията на Gearbox към G2A са за промяна в G2A Shield политиката на компанията – да се даде възможност на сертифицирани игрови разработчици да маркират за премахване измамни ключове за игри. Иска се също да се внедри система за обработване и осигуряване на автентичността на ключове, продавани в техния магазин, а също така и да изнесе изчистена и проста структура на начина на разплащане и таксуване в платформата.

G2A

G2A отвърнаха, че ситуацията не е толкова проста, колкото изглежда. Официалният отговор на корпорацията е, че G2A отговаря на изискванията на Gearbox, и защитиха своя G2A Shield. G2A Shield е добавка, която дава на купувачите директен достъп до чат с агент на компанията и моментално връщане на парите. Те също така казаха, че даването на достъп до системата на разработчици, за да маркират ключове, продавани през тяхната платформа, би им дало несравнимо влияние върху магазина. Хипотетично това би позволило да бъдат маркирани дори ключове, които не са измамни. Затова компанията предпочита да запази интегритета си.  В допълнение, те увериха, че системата им работи и проверява легитимността на продаваните ключове. Системата им за докладване на проблеми с ключове функционира оптимално и върши това, за което е предназначена.

Този отговор обаче се оказа незадоволителен за Gearbox, които прекъснаха партньорството си с G2A, и в момента може да намерите играта им в Steam.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Николай Богданов

Гейминг познавач, любител на електронни спортове, вдъхновен писател, аматьор музикант, красив левент, саркастичен циник, ужасен човек. "Той нямаше нищо, но като се замислиш и това е нещо. За това му взех и него." Намерете ме на http://ogrecast.com