Инструмент за видео обработка в Canva, задава се и Canva Apps

Canva е мощен (отчасти безплатен) инструмент за интуитивен графичен дизайн в арсенала на всеки дизайнер и недизайнер. Програмата позволява лесното създаване и редактиране на изображения и документи с вградените безплатни шаблони, рамки, елементи и шрифтове. Изключително успешната компания с близо 250 милиона долара финансиране въвежда инструмент за видео обработка като част от новите си функции.

Видео обработка в Canva – лесно редактиране и без нужда от опит

„Нашата мисия е да дадем възможност на всички да създават [всякакви] дизайни без сложния софтуер или смяната на различни източници за необходимите елементи“, обясни главният продуктов директор Камерън Адамс. – “Пренасяме същото изживяване и в нашия инструмент за видео обработка в Canva.“

Потребителското изживяване изглежда е важно и печелившо за компанията. А каква е разликата между потребителски интерфейс и потребителско преживяване?

Този инструмент за видео обработка в Canva ще позволява лесното редактиране и създаване на видеа без предишен опит, досущ като обработката на снимки. За потребителите ще бъдат достъпни качествени шаблони, стокови видеа, музика и анимации, с които да се улесни тяхната работа максимално. Също част от добрите новини за феновете на компанията е новото десктоп приложение.

Canva Apps позволява интегриране на съдържание отвсякъде

Компанията обяви и Canva Apps, което позволява на разработчиците и клиентите да внедряват необходимото съдържание за своя проект от други приложения. Към момента потребителите разполагаха с Dropbox, Google Drive, PhotoMosh и Instagram под шапката на Canva, а при пускането на Canva Apps за първи път приложенията ще бъдат цели 30.

Canva apps скрийншот

„Подборът на приложения беше много добре обмислен. Искаме да имаме хубави връзки с нашите партньори, да им помогнем да достигнат до нашата публика и да й помогнат да прави по-добри дизайни.“ каза Себ Руиз, ръководителят на отдела Canva Apps.

С дигитализацията на бизнеса, дизайнът става все по-важна и неделима част от работата на всяка организация. Разрастването му зависи единствено от темпото, с което нови дизайнери се появяват и започват да творят. Canva се позиционира в този сектор като инструментът на недизайнери за дизайн, защото позволява създаването на нещо красиво и полезно без никакъв предишен опит.

В партньорство с училищата Canva for Education затвърждава тази си позиция, позволявайки на децата да тръгнат по пътя на дизайнера. Това е изцяло безплатен продукт, чиято бета версия се тества в австралийските училища, интегрирано с GSuite и Google Classroom. С помощта на трите приложения заедно учениците ще създават проекти в системата, които учителите им могат да разгледат и оценят.

Canva Apps първо излиза на бял свят в англоговорящите държави, а официалната премиера е планирана за другия месец. Ще може да се използва на телефон, в браузъра или в десктоп приложението.

С всички тези вълнуващи съобщения и нови функционалности нямаме търпение да видим какво са ни подготвили Canva за догодина. За още горещи новини в света на технологиите и иновациите, присъединете се към нашата обществена група, може за Коледа да си направим картичките с помощта на Canva. Очакваме Ви!

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Иванина Минкова

Вярваща в бога на постоянните въпроси и отговори, аз съм на кръстоносен поход за добавената стойност и любимият ми въпрос-оръжие е "Защо". За да отговоря на него за себе си и за всички останали, се обърнах към четенето и писането. Ето ме днес, copy, content и creative writer, за когото знанието никога не е достатъчно.