Heroes of the Storm Performance Based Matchmaking

Blizzard с извинение относно проблемите в Heroes of the Storm, свързани с Performance Based Matchmaking (PBM)

На Blizzcon 2017 от Blizzard ни обещаха Performance Based Matchmaking (PBM). В края на ноември той беше пуснат на PTR и на 12-и декември 2017 г. беше пуснат на всички сървъри. За съжаление, пускането му през настоящия сезон се оказа огромен fail поради множеството съпътстващи проблеми. След неколкократни reset-и на ранговете и MMR през този сезон от Blizzard се предадоха и спряха PBM-а. А сега над два месеца по-късно най-накрая поднесоха извинение на своите фенове.

Внедряването на Performance Based Matchmaking се оказа epic fail

В пространно и подробно официално изявление и извинение (което може да видите тук) от Blizzard направиха ретроспекция на проблемите през последните два месеца в Heroes of the Storm. Доста е вероятно да сте били засегнати от всичките или поне от повечето. Аз лично бях засегнат от всичките без reset на ранга, тъй като още бях в placement мачове. От гейминг студиото обясняват проблемите с Performance Based Matchmaking-a, ранговете и MMR-a на играчите със следните свои (грешни) действия:

    • Грешно сийдване на играчите (присвояване на грешни рангове);
    • Прекалено агресивни промени, свързани с MMR;
    • Постоянно вземане на точки за негативен личен ранг (лично аз губех между 5 и 10 точки всяка игра до 31 януари);
    • Неколкократно reset-ване или зануляване на ранговете и MMR-а на играчите.

От Blizzard са наясно с причините за повечето проблеми и работят за пълното им отстраняване. Осъзнавайки деликатната ситуация и нелепото си двумесечно мълчание, от компанията ни поднасят своите най-искрени извинения. В неопределен срок всички играчи, направили ranked игри между 12-и декември 2017 г. (началото на сегашния сезон) и 31-ви януари 2018 г. (когато голяма част от проблемите са били отстранени), ще получат безплатен Legendary Loot Chest.

Blizzard gifts Legendary Loot Chest because of Performance Based Matchmaking Epic Fail

Performance Based Matchmaking все пак ще има

Най-долу в официалното изявление и извинение намираме информация относно Performance Based Matchmaking-a. Очаква се през следващите седмици той да бъде доизпипан и да бъдат направени малки промени, свързани с новите данни, които от Blizzard са взели през 2018-та, включително от HGC. PBM-ът ще стане реалност от следващия сезон (след 7-и март) и дотогава от Blizzard ще излязат с ново официално изявление, свързано именно с него.

На добър час и ще се видим в Nexus-a!

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Николай Раянов

Любител на игрите, филмите и новите технологии. Колидер на Gaming отбора. IT Project Manager в работно време. Повече за мен може да научите от профилите ми в социалните мрежи.