теория за големия взрив

„Теория за големия взрив“ – 15 факта, които може би не знаете

След като от известно време сме се зарибили по комедийния ситком от Чък Лори – „Теория за големия взрив“, се поровихме малко в интернет, за да прочетем малко повече за него. Открихме някои факти, които не знаехме и решихме да ги споделим с вас.

1- Все още не знаем фамилията на Пени

Единадесет години на екран, без никакви изгледи за скорошен край и все още не знаем фамилията на Пени. Преди да се омъжи за Ленард и да стане Хофстедър, абсолютно никъде не се споменава за нейното фамилно име. Интересно ни е защо ?

пени - теория за големия взрив

2-Маим Биалик е лекар

Актрисата, която играе гаджето на Шелдън Купър – Ейми Фара Фаулър, е лекар, както в сериала, така и в реалния живот. Явно тя, от целия екип, изпитва най-малки затруднения да се прави на умна. Сигурни сме, че за другите е трудно, защото сме гледали blooper – ите на сериала.

маим биалик - теория за големия взрив

3-Почти всички от екипа са музикални таланти

Джони Галецки, който играе Ленърд в сериала, е челист още от малък. Джим Парсънс и Маим Биалик са се научили да свирят специално за шоуто. Спомняме си, че сме чели, че и Кейли Куоко, която е Пени ЕдиКояСи в ситкома, също е музикант, но не помним специалността ѝ.

музикантите от теория за големия взрив

4-„Теория за големия взрив“ си има копие

В Беларус е създадено шоу с абсолютно същия замисъл, неофициално копие на оригинала, разбира се. Името му е „Теоритиците“ и е прекратено много кратко след началото си. Беларуският екип твърди, че никога не е чувал за оригиналното шоу, което звучи много съмнително, но няма начин да се докаже, че е нарушение на авторските права.

5-Джим Парсънс никога не е гледал Стар Трек

В сериала, Шелдън Купър, който се играе от Джим Парсънс, е луд фен на Стар Трек. Колекционира редки екшън фигурки и други предмети от филмите. Всъщност актьорът никога не е гледал и не смята да гледа Стар Трек.

джим парсънс - теория за големия взрив

6-Думата „БАЗИНГА“ е създадена с помощта на грейпфрут

Един от сценаристите използвал думата в бекстейджа, за някаква шега, включваща стар грейпфрут. Екипът започнал да повтаря думата и тя влязла в сценария на шоуто. За първи път е използвана във финалния епизод на втори сезон.

базинга - теория за големия взрив

7-Маим Биалик участва в шоуто, преди да е участвала в шоуто

Приятелката на Шелдън – Ейми се включва в шоуто още преди Шелдън да се запознае с нея, което е официалното ѝ представяне. В първи сезон, Ленърд, Хауърд и Раджеш търсят заместител на Шелдън в състезание. Радж предлага “ Момичето от Blossom, което има докторат по невробиология или нещо такова“. Момичето, разбира се, е Маим Биалик.

маим биалик в блосъм

8-Всички сцени със счупения асансьор са снимани на един етаж

Всеизвестен сред феновете на сериала факт е, че асансьорът в сградата на любимите ни учени не работи. Всеки път, когато нещо се случва в близост до счупеното съоръжение, на вратата има различни лепенки, затварящи входа му. Всъщност всички подобни сцени са заснети само на един етаж.

асансцорът от - теория за големия взрив

9-„Меко коте“ е реална песен

Всички фенове на сериала знаем наизуст песничката, която кара Шелдън да се почувства по-добре, когато е болен. Всъщност, тя е истинска песен. Написана е през 1930 от Едит Нюлин. Попада в шоуто, след като един от създателите я чул от дъщеря си. Тя пък я научила от своя учител в детската градина, който разбрал за нея, докато работел в Австралия.

меко коте - теория за големия взрив

10-Хауърд има само играчки от женски пол

Всички знаем, че Хауърд е перверзник, но феновете забелязали, че създателите са се постарали в детайлите за него. След като разгледаме колекцията му от екшън фигурки, разбираме, че той има само играчки от женски пол. Жената-чудо, жената-прилеп и други подобни.

хауърд уоловиц - теория за големия взрив

11-Пени всъщност е била Кейти

Оригиналното име на шоуто е било „Лени, Пени и Кени“. Това може би означава, че Шелдън е бил Кени ? Пилотният епизод на шоуто не включва Кейли Куоко, но пък Аманда Уолш играе героиня, на име Кейти. Във въпросния епизод Ленърд и Шелдън намират Кейти, плачеща на тротоара, защото току-що се е разделила с приятеля си и е останала без покрив над главата. Този сценарий не се е харесал на тестовата публика и Кейти почти веднага е заменена с Пени.

кейт в пилотния епизод

12-Почти всички са виждали Пени гола

В „Теория за големия взрив“, първият човек, който флиртува с Пени е, разбира се, Хауърд. Въпреки дързостта си, той остава единственият герой от сериала, който не е виждал Пени гола.

 - теория за големия взрив

13-Ейми е планувана за съвсем друга актриса

Първоначално ролята на приятелката на Шелдън е била планирана за актрисата Кейт Микъки. Плановете обаче се променят и Ейми е изиграна от Маим Биалик. Това не означава, че Кейт остава без роля в шоуто. По-късно тя влиза в шоуто като стеснителната и страхлива приятелка на Раджеш – Луси.

кейт микуки - теория за големия взрив

14-Тениските на Шелдън показват настроението му

Всички знаем, че Шелън носи само супергеройски блузи. Не бяхме забелязвали, обаче, че техният цвят показва настроението на героя. Впечатлени сме от креативността на създателите.

тениските на шелдън

15-Двата съседни апартамента

Това не е интересен факт за шоуто или героите в него, но пък е много яко. Показваме ви реална скица, създадена от архитект на двата апартамента, които са главната снимачна площадка на сериала.

апартаментите от - теория за големия взрив

Надяваме се да сте научили нещо ново от нашата статия. А вие знаете ли някой интересен факт за шоуто, който сме изпуснали? Кажете ни в коментарите.

 

 

 

 

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Теневски

Ами, биография нямам, защото съм лентяй. Не съм учил никъде, защото прекъснах образованието си, за да седя вкъщи и да играя видеоигри. Тъпо,а ?