Civilization VI - Rise and Fall

Нови подробности за първия експанжън на Civilization VI – Rise and Fall

Преди една седмица с голямо вълнение съобщихме името на първия експанжън от последната Civilization игра на Sid Meier. Първият експанжън на Civilization VI ще се казва Rise and Fall и ще развие допълнително геймплея на играта. Буквално преди часове излязоха нови детайли за Rise and Fall. Всички тях може да намерите в следващите редове на тази статия.

Допълнителни новости в Civilization VI – Rise and Fall

Новостите в експанжъна са доста и вече отделихме внимание на някои от тях. Припомняме, че сред съдържанието, което Rise and Fall добавя, са осем нови нации, деветима нови лидери, нови чудеса (world wonders), единици, управители (governors), квартали, сгради и подобрения (improvements). Към всички тези неща сега научаваме, че ще бъдат вкарани и тъмни векове (Dark Ages). До този момент в играта имаше само златни векове (Golden Ages). По този начин от 2K Games и Firaxis искат да дадат възможност и на играчите, които изпитват затруднения, да могат да ги обърнат в своя полза.

Разбира се, тъмните векове ще носят доста негативи – намалява удовлетворението на населението, дава възможност на градове да се бунтуват или да се отцепят. За сметка на това навлизането в период на тъмни векове отваря нови policy-та и също така прави установяването на златен век след това по-лесно. От Firaxis признават, че в офиса им има хора, които нарочно влизат в тъмни векове, за да могат след това бързо да „избухнат“ в развитието на своята държава.

И какво още да очакваме от Civilization VI Rise and Fall?

2K Games и Firaxis са добавили система за лоялност (Loyalty), която влияе върху доверието и лоялността на вашите поданици. Ниската степен на лоялност може да доведе до бунтове и дори отцепване на градове, доста подобно на тъмните векове. Хубавата новина тук е, че добавените управители имат възможност да въздействат върху лоялността на населението в града, в който са изпратени. Освен това експанжънът добавя и нова кооперативна (cooperative) система, наречена Emergencies. Когато по картата се случи нещо голямо, от типа на превземане на град-държава или ядрен удрен, застрашените могат да се съюзят за определено време. Тези временни съюзи получават quest, който може да бъде изпълнен по време на действието на съюза. Също така научаваме името на още една от новите цивилизации – а именно Грузия (Georgia). Така до този момент знаем пет от новите осем цивилизации – Georgia, Mongolia, Korea, The Netherlands и The Cree.

Нашият екип очаква с нетърпение излизането на Civilization VI – Rise and Fall! Споледете как се чувствате вие и какво мислите за новия експанжън като коментар под статията.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Николай Раянов

Любител на игрите, филмите и новите технологии. Колидер на Gaming отбора. IT Project Manager в работно време. Повече за мен може да научите от профилите ми в социалните мрежи.