Начало / Кино и TV / „Blade Runner 2049“ на Денис Вилньов с първи трейлър
Blade Runner 2049

„Blade Runner 2049“ на Денис Вилньов с първи трейлър

Най-вероятно „Blade Runner 2049“ е един от най-чаканите филми за тази година. Не е лесно да направиш продължение на даден филм тридесет години по-късно. Още по-трудно е да направиш добро и подобаващо  продължение на филм тридесет години по-късно. Режисьорът на “Sicario” , “Arrival” (нашето ревю можете да прочете тук) и предстоящия рестарт на „Dune“ Денис Вилньов се е нагърбил с една доста тежка и отговорна задача.

Преди около пет или шест години, когато обявиха, че се подготвя продължение на класиката на Ридли Скот, хората не знаеха как да реагират. Историята ще представи нови герои, действието ще се развива тридесет години в бъдещето. Харисън Форд ще се завърне, но под нова режисура. Все скептични факти, които не изграждаха хубаво реноме на все още незапочнат филм.

Времето обаче се изтъркаля, кастинг ролите се запълниха. Имената на Райън Гослинг като Агент К и Джаред Лето бяха добавени. Стари, но познати герои, като Гаф на Едуард Джеймс Олмос, се завърнаха. Разбира се, и Рик Декард на Форд. Картинката започна да придобива все по-хубав изглед.

Ето, че вече сме май 2017-а година и е време за първия официален трейлър. Вижте го по-долу, преди да коментираме повече.

Какво можем да кажем. Скептицизмът ни много бързо се стопи. Всяка една сцена изглежда повече от перфектно. Дори и клиширани пейзажи, като падащия сняг, са изпълнени чудесно. Искрено се надяваме лентата да не е само визуално пиршество, а да има и достатъчно съпътстваща и достойна история. Можем да се надяваме и да чакаме до 6 октомври, когато е премиерата на филма.

Ето и краткото описание:

Тридесет години след първия филм, нов ловец – агент К (Гослинг) открива дълбоко заровени тайни, които могат да потопят в хаос каквото е останало от човешкото обществото. Откритията му го насочват към нова мисия – да открие Рик Декард (Харисън Форд), бивш ловец, който се води изчезнал през тези три десетилетия.

„Blade Runner 2049“ е режисиран от Денис Вилньов. Сценарият е дело на Хамптън Фанчър и Майкъл Грийн. В ролите, освен Райън Гослинг и Харисън Форд, ще видим още Робин Райт, Дейв Батиста, Едуард Джеймс Олмос, Джаред Лето, Лени Джеймс, Макензи Дейвис и други.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Димитър Копарански

The oldest and strongest emotion of mankind is fear, and the oldest and strongest kind of fear is fear of the unknown. So... fear me since you don't know me!