Biomutant – много новости от последния трейлър

BioMutant е доста странно изглеждащо екшън RPG, което комбинира кунгфу, много фантазия и един свят, изпълнен с малки сладки животинки, които, естествено, искат да ви убият. Този проект на THQ Nordic и Еxperiment 101 започва да се изкачва все по-бързо в списъка ни с топ заглавия за 2018 г. Последният трейлър, който беше пуснат през февруари, разкрива много нови неща за това изчанчено заглавие.

Bimoutant Screenshot 1

Играта ни вкарва в постапокалиптична епоха в един фантастичен свят. Цялата енергия и живот на света извират от така нареченото Дърво на живота. Елемент, присъстващ в безброй истории, и както обикновено – зла сила застрашава живота на дървото и съответно живота на цялата екосистема. В BioMutant вие играете с космато животинче мутант, което наподобява герой от Покемон. Вие, като един лоялен член на това космато общество, решавате да вдигнете два Калашника и да се биете срещу злото. Новите трейлъри разкриха подробна информация за механиките, персонализирането и историята на играта.

Разработчиците на играта напоследък все повече акцентират върху персонализацята, която BioMutant ще предлага. От външния изглед на вашия персонаж до мощността на вашата пушка. Играта има усещането на „run and gun“ заглавия като Devil May Cry, но всъщност се основава на силна RPG механика. Героят ви в BioMutant има 6 различни статистики, които можете да персонализирате: Сила, Жизненост, Харизматичност, Интелект, Ловкост и Късмет. Интересното е, че героят ви променя външния си вид в зависимост от избраните статистики. Ако решите да специализирате в Сила и Жизненост, героят ви става батка. Ако пък изберете Харизматичност и Интелект, ставате по-приветлив за останалите животни.

Biomutant Character Creation

BioMutant e eдна по-различна игра

Екипът на Experiemnt 101 се състои от само 20 души. Няма шефове и подчинени, всички са програмисти и графични дизайнери, които работят рамо до рамо, за да довършат BioMutant. Те не се интересуват от рамките, наложени от индустрията, нито от бройки продажби, искат просто да направят една забавна игра. Забавлението всъщност им е акцент. На разположение на вашия поход срещу злото имате куп интересни джаджи. Глайдери, с които да летите, също и кука, с която се закачате навсякъде като един истински Батман. Да не забравим и огромните метални роботи, в които можете да влезете и да рушите всичко около вас.

Играта също така има малко по-различен подход към главната история. От Дървото на живота излизат 5 корена, водещи до 5 различни врагове, които трябва да победите, ако искате да спасите света. Ако се провалите обаче, не ви зарежда нов екран и не ви дава правото да си поправите грешката. Историята продължава в свят, който все още се бори за оцеляването си. Това е доста интересна идея и още не ни е ясно как точно ще бъде реализирана. BioMutant ще предлага и ред готини механики като динамична сезонна и времева система, персонализирани животински кунгфу стилове и система за оръжията. Въпросните оръжия могат да бъдат пушки или тояги, с други думи, играта има както и битка от разстояние, така и отблизо. Можете да добавяте или махате части от оръжията, като по този начин да създадете стотици комбинации от оръжия и да промените стила на игра.

Biomutant 2

С тази информация ни зарадваха новите трейлъри на играта, повече за самото естество и история можете да прочетете в другата наша статия за BioMutant. За момента все още не е обявена официална дата, но играта се очаква да излезе за PC, Playstation 4 и Xbox до края на годината.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Васил Кендев

Геймър и ентусиаст на тема всичко футуристично и технологично. Често бъркам Sci-Fi с реалност, но май не ми пречи. От 10 години се занимавам с Youtube под една или друга форма и е най-голямото ми хоби за момента. Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.